dec 162013
 

Klicka på bilden för att se hela kartan

Nu finns en ny karta över ett tidigare ej kartlagt område norr om Gundlebosjön, söder om Hästefjorden och ansluter till västra kanten av Boteredskartan. Höjder, grönt och gult är skapat helt automatiskt från laserskannat material med hjälp av ett program som heter Karttapullautin. Ingen rekognosering har gjorts i skogen. Kartan är fri att använda för den som vill, även om det är tveksamt om den går att använda till teknikträning. Hör gärna av er med synpunkter om ni varit ute och sprungit på den. Kartan som ocad-fil. De mest intressanta delarna av kartan finns i tre PDF-filer i A3 format med skala 1:10 000, PDF 1, PDF 2, PDF 3.

  4 kommentarer till “Ny karta vid Gundlebosjön”

  1. Det låter ju som en fantastisk tidsvinst att scanna in kartan. När jag digitaliserade öxneredskartan vill jag minnas att jag satt ett par veckor(!) och ritade och ritade och ritade innan jag kunde gå ut i skogen.

    Jag bekräftar Martins fråga. Vi åkte ut till Skogen, rundade sjön, sprang över mossen och sedan tillbaka österut. Har nog kvar ngn gammal gpx-fil.

    • Adam, visst är det fantastiskt. Denna karta tog en natts jobb för datorn. Sen cirka en timme för mig att fixa med alla filer så det blev rätt symboler i Ocad och lite annat. Sen kan man ju jobba mer med den och lägga in åkermark, hyggen och tomtmark från flygfoto. Någon som tycker det låter kul är det bara att höra av sig.

  2. Området norr om Gundlebosjön ser ju ut som riktigt ”godis”. Jag har för mig att vi sprungit något långpass där för några år sedan och terrängen var som jag minns det fin. Någon som kanske kan bekräfta/dementera dito?