Nov 032019
 

En av de sista tävlingarna för året är Uddevalla OK:s patrulltävling. Det gäller att hitta en kompis att springa en utmanande bana tillsammans med. Flera har varit med många år och i bussen, som tar de tävlande till starten, berättas det hemska historier om när det varit kallt, blött och svårt tidigare år, hur man frös så man inte klarade av att ta upp kartan osv

Vid sista kontrollen på den korta banan var Vilgot och Johannes först. Här var det meningen att man skulle titta på ett litet kartklipp för att hitta målet. Den informationen hade många missat. Letande efter målet kunde ett annat par som kände till området slinka förbi. Övriga tävlande fick hjälp att hitta kartklippet av funktionärer. Där rök segern för Johannes och Vilgot.

Andrea och Liam sprang en längre bana och lyckades knipa segern. Så här säger Liam: 

– Jag tyckte det var väldigt lurigt i början och då höll vi för hög fart och bara hängde Johan och Edvin från TSOK. 

Vid första kontrollen låg de på tolfte plats några minuter efter. Sedan tog de det lite lugnare och sprang på när det gick. Vid femte kontrollen gick de upp i ledningen och höll den sedan till målet. Andrea: 

– Det var jobbigt då vi sprang så fort! 

På en längre banan sprang Emilie och Jenny in på en andra plats. Så här säger de: 

– Det var en trevlig tur men lite svårt att hitta målet. 

På bilderna ser ni Vilgot och Johannes men i segrarparet blev det bara Andrea som fastnade på fotot. Linn och Ida, Robert och Gabriel, Tina och Inger var nöjda med sina lopp.