Jul 252020
 

En av höjdpunkterna på vår semester var en aktivitetsvecka i fjällen. Detta år är mycket sig olikt, så även orienteringsveckan på Idre Fjäll som i år erbjöd ett coronaanpassat alternativ, med banor som var utsatta hela sommaren. Som vanligt var banorna utmanande med i huvudsak brunbildsorientering och konditionskrävande sluttningar i fantastisk fjällskog och sagolik utsikt. Ibland med exotiska inslag, som när en flock renar slagit sig till ro precis intill kontrollen.  Vi har även gått naturpass på Jacobshöjden i Grövelsjön. Svårt, men nyttigt att träna på riktning och att titta långt fram på kalfjällets sluttning. Go känsla när den pyttelilla kontrollpinnen var hittad!

Mycket annat har också hunnits med. Många timmar på mountainbike i häftiga banor på längden, på tvären och medtuffa teknikmoment, rullskidor, klättring, traillöpning och korvgrillning. I år har fjällen krävt sin mössa och sitt underställ, men perfekt väder för motion.  Med trötta ben och pigga sinnen åker vi nu söderut igen… och har redan bestämt att detta gör vi om nästa sommar!

Familjen Åhlund