Nyheter 2001
 
Nya kläder på gång (011226)
Nu är det klart med de nya kläderna inför vårens orienteringssäsosng. Både nylondress och träningsoverall kommer att levereras av Kämpéla. För att hinna få kläderna innan de första tävlingarna måste vi beställa i mitten av januari. Vi kommer få hem provkläder i olika storlekar och dessa kan testas under fyra tillfällen under vecka 2 och 3. Första klädutprovningen blir i Skidstugan torsdagen den 10 jan kl. 19.30. Sedan ges också möjlighet den 12:e, 15:e och 17:e jan.
Lina kröntes till VSK:s Lucia (011217)
I lördags bjöds det på ett stämningsfullt luciafirande i Skidstugan. Det var våra ungdomar som tågade in och framförde en rad fina sånger, vackert ackompanjerade av Camilla Sahlin på tvärflöjt. Lucia var Lina Larsson och hon kröntes av Tommy Andersson. Efter sång, fika och dans kring granen fortsatte festen på Vattenpalatset där vi badade kvällen lång.
Träningsprogram elit (011209)
Nu finns elitträningsprogrammet för hela nästa år utlagt. Nytt för i år är att två personer är ansvariga varje vecka. Programmet hittar du under elitrubriken på orienterings-sidan. Inför varje vecka presenteras här detaljinfo om veckans träningar.
Sofia tog hem skinkloppet (011208)
I årets upplaga av skinkloppet segrade Sofia Salomonsson som sprang den korta banan endast en sekund (!) långsammare än hon hade bedömt. Tvåa blev Katarina A, 11 sekunder ifrån (mellanbanan) och på tredjeplats kom Sandra A, 25 sekunder  ifrån (mellanbanan). Närmast på långa banan var Lasse Hogedal som gissade 27 sekunder fel och därmed blev totalfyra. Hela 52 st sprang någon av de tre banor som Mikael Tjernberg knåpat ihop. Resultat
Nattcupen: Jesper vann, men resultaten försvann (011204)
Hela 31 st träningssugna nattorienterare dök upp för att ge sig ut i Ursandsskogarna. Denna uppslutning gjorde att starten fick flyttas fram, så att fler kartor hann tryckas. Först i mål på långa banan var Jesper, men det saknas bevis för detta. För tyvärr hade arrangören, som vill vara anonym, glömt att ändra datorns tid från sommartid innan han programmerade kontrollerna. Detta gjorde att alla enheterna slutade fungera precis 19.15. När dessutom SI-programmet havererade och avläsningsenheten slutade fungera finns det bara några enstaka resultat med stark reservation för felstämplingar. (1-0 till Emit)
Lucia-firande och Vattenpalats-fest (011204)
Lördagen den 15 nov är det traditionsenligt Lucia-firande i Skidstugan kl. 16.00. Därefter bär det av till Vattenpalatset (18.00) där vi badar och blir bjudna på enklare förtäring. (Medtag egen dryck, dock ej glasflaskor). Alla medlemmar är hjärtligt välkomna. Anmäl er på lista i Skidstugan, eller till Gerd på tel.
25 52 50 (senast 12/12)
Ladda lampan för nu börjar nattcuperna (011202)
Tisdagen den 4:e december startar vinterns serie av nattcuper. Första deltävlingen går vid Skidstugan i Vänersborg. Gemensam start på tre banor 7, 4.5 och 3 km långa. De två längre är relativt svåra medan den kortaste är lite lättare (kontrollerna ligger ca 100 m in från stigarna). Samling 18.00. Medtag SI-pinne! Meddela gärna att ni kommer för att underlätta kartkopieringen.
Dags för Skinkloppet (011130)
Lördagen den 8:e december arrangeras Skinkloppet vid Skidstugan. Ta chansen och vinn en julskinka. 3 banor finns och det gäller som vanligt att gissa sin tid. Hoppas att så många som möjligt ställer upp i detta trevliga arrangemang, där alla har lika stor segerchans. Alla är välkomna oavsett klubbtillhörighet. Anmälan på lista i Skidstugan eller till Jesper
VSKs första kvinnliga ordförande (011126)
Vid måndagens årsmöte tog Gunilla Cederbom, som första kvinna, över ordförandeskapet efter Kenneth. I ett kort anförande berättade hon att hon såg mycket positivt på VSK idag, men tror att klubben kan bli starkare både på bredden och toppen genom en satsning både på ungdom och elit. Hon hoppas kunna komma med lite nya idéer, men tror inte det blir några radikala skillnader.
Även i övrigt gick mötet på valberedningens förslag som du kan läsa här
Gunilla tar över ordförande-klubban

Första anmälan till 5-dagars (011125)
Nu är det dags att börja fundera på 5-dagars i Skaraborg till sommaren. Genom att anmäla sig före 1/12 sparar man 100 kr. Ni som vill anmäla er, hör av er till Birgitta på tel. 181 20 eller via mail till Jesper, senast torsdag 29/11. Inbjudan mm finns på o-ringen-sidan
Vem blir ny ordförande? (011122)
På måndag (26/11) kl 19.00 är det årsmöte i Skidstugan. Då kommer vi bl.a. att utse klubbens nya ordförande. Valberedningen har senaste tiden jobbat för högtryck, och har nu färdigställt ett förslag med 2002 års huvudfunktionärer.
Är du nyfiken? Kika här
3 segrar i Silva-trofén (011118)
VSK tog hand om tre segrar då Uddevallas långdistans-patrulltävling avgjordes i lördags. Annette och Gunbritt vann D35, Mikael P och Larse tog hem H35 och "motionärerna" Mikael T och Jonas segrade i den längsta motionsklassen. I den korta motionsklassen var våra ungdomar välrepresenterade, och bäst gick det för Daniel A och Johan som blev 3:a, alldeles före Frida och Sandra. Seniorerna tog en andra och en tredjeplats genom Jenny, som sprang med Yvonne, samt Peter och Jesper. Resultat
Längdträff i Skidstugan (011112)
Ni har väl inte missat att Intersport även i år arrangerar en längdträff i Skidstugan. Tisdagen den 20:e nov mellan 16.00 och 20.00 kommer bl a Oskar Swärd och hjälper dig att välja rätt skidutrustning. Dessutom information om Vasaloppsveckan och dess nyheter.
VSK tog hem lagpriset i Åkes (011111)
Ett klassiskt inslag på Fars Dag är Åkes Poängterräng som i år lockade nästan 300 deltagare. VSK:arna hade en lyckad dag och tog överlägset hem lagpriset genom Jesper (4:a), Bosse (7:a) och Birgitta  (11:a). Vann gjorde Ulf Nilsson, Hälle IF. Resultat
Kenneth slutar som ordförande (011110)
Efter 3 år som ordförande har Kenneth meddelat valberedningen att han inte ställer upp för omval. Det är hälsoskäl som gör att Kenneth känner att han måste dra ner på några av sina åtaganden. Han kommer dock att vara kvar i ledningsgruppen för Vårruset. Valberedning jobbar på att hitta en ersättare men än är inget officiellt.
Naturpasset avslutat  (011106)
Nu är årets Naturpass avslutat och vinnarna har lottats fram. De som får vara med i riksdragningen av stugveckor i Idre samt de som vunnit presentkort hittar ni här
Ny hemsida!!!  (011104)
Som ni ser har hemsidan äntligen fått ett nytt utseende. Fortfarande saknar en del länkar information, men det kommer inom kort(?). Vår målsättning är att sidan framöver skall uppdateras regelbundet, så att det blir det naturliga sättet att sprida information i klubben. Så maila därför gärna in synpunkter på vad som behöver ändras och kompletteras.
Det är inte bara utseendet på sidan som har förändrats, utan den har också flyttat. Numera ligger sidan på en server hos Leissner i Trollhättan. Detta gör att den också har en ny adress: vsk.gotanet.se Den gamla adressen kommer att fungera en tid, men det är lika bra att ni ändrar era bokmärken/favoriter med en gång.
Vårruset 2002  (011102)
Nu är det bestämt att nästa års Vårrus i Vänersborg går av stapeln tisdagen den 14 maj. Då det är dags att påbörja förberedelsearbetet, så hålls ett informations- och uppstartsmöte i skidstugan tisdagen den 6 nov. kl 19.00.
Dags för årsmöte (011102)
Måndagen den 26 november kl. 19.00 är det årsmöte i Skidstugan. Motioner skall vara inlämnade senast den 16 november. Välkomna!
Glöm inte årsfesten (011101)
Du missar väl inte årets höjdpunkt, nämligen årsfesten. Lördagen den 17 november är det dags och anmälan görs på lista i Skidstugan eller till Bosse W på tel. 195 63. senast den 8 nov. Inbjudan
Basar på lördag kl 10.00 (011030)
Lördagen den 10 november är det Basar i Skidstugan. Tipspromenad, kaffeservering, lotterier samt sedvanlig försäljning av hembakat och handarbeten. Öppet 10.00 - 13.00.  VÄLKOMNA !
Vill du bidra med något hembakat eller handarbeten, så tar damsektionen tacksamt emot detta i Skidstugan på fredag kl 18-20.
Smålandskavlen avgjord (011029)
Det blev ingen lyckad helg då Smålandskavlen avgjordes i Västervik. Lite sena omkastningar i lagen (Tommy sjuk) i kombination med en del bommar och trötta ben gjorde att förstalaget slutade 81:a och andralaget 114:e. Peter fick dock till ett kanonlopp på tredjesträckan och noterade 9:e bästa sträcktid.
I damklassen sprang Jenny tillsammans med TSK-tjejerna och dom slutade på 32:e plats. Vi hade även ett herrjuniorlag tillsammans med TSOK, som tyvärr fick bryta.          Smålandskavlen
Seger i Kesbergskavlen (011021)
Efter förra helgens andraplats var det ett revanschlystet VSK-gäng som for till Vårgårda och Kesbergskavlen. Robert inledde mycket starkt och på den andra sträckan förde Tomas A upp laget i ledning. En ledning som vi sedan höll ända in i mål genom Jenny, Gustav och Jesper. Resultat
Silver i "soptippen runt" (011015)
I lördags arrangerade IFK Göteborg den klassiska höstbudkavlen och VSK hade tre lag med i den öppna klassen. Förstalaget som bestod av Gustav, Jenny, Tommy och Jesper låg länge med i täten, men fick ge sig på sistasträckan och sprang i mål som tvåa. Vann gjorde ett kombinationslag med Tranås, Trollhättans SK och Skogsfalken. VSK:s båda andra lag skötte sig också bra och slutade 10:a resp. 19:e ibland de 40 startande lagen. Förstasträckslöparna Anton och Johan Cederbom inledde mycket bra och var med i tätklungan. I veteranklassen kom Bosse W och makarna Hogedal på en 10:e plats.  Resultat.
Uppföljningsträff OL-tävlingar (011010)
Torsdagen den 18 okt kl. 19 träffas vi i Skidstugan för att diskutera orienteringstävlingarna vi arrangerade i helgen. Vad var bra respektive mindre bra. Vad bör vi tänka på till nästa års tävlingar. Alla funktionärer är välkomna.
VM-löpare segrade i Ursandsskogen (011008)
Sammanlagt 1150 startande blev det då VSK och Skogsvargarna i helgen arrangerade två tävlingar med mål vid Dalaborgsparken. Segrare i seniorklasserna vid lördagens kortdistans blev Maria Holmstrand, Trollhättans SK och VM-löparen Thomas Asp, IFK Göteborg. Vid söndagens klassiska distans tog VM-medaljören Jenny Johansson, Ulricehamns OK hem damseniorklassen. Herrseniorklassen vanns av Mikael Olofsson, FK Friskus-Varberg. Mer om tävlingarna hittar du här
Gympastarten framflyttad (011001)
Den första gympan är tyvärr inställd, och premiären blir därför onsdagen den 10 oktober. Platsen är Idrottshusets B-hall och klockslaget 19.30. Välkomna! De som är intresserade av ett distanspass löpning innan samlas kl. 18.00. 
VSK 92:a på 25-manna (011001)
I lördags avgjordes 25-manna på Tullinge flygfält sydväst om Stockholm och VSK fanns med bland de 342 startande lagen. Det blev en riktig kanonstart då Jesper växlade 4:a efter förstasträckan, och Tommy som 24:a på den andra. Vi fortsatte sedan med idel bra lopp, men hade naturligtvis svårt att matcha de bästa lagen. Efter 25 genomförda lopp med mycket få misstag sprang vi i mål på en 92:a plats, vilket är vårt bästa resultat i 25.manna.
På söndagens kortdistanstävling blev Jenny 3:a i D21-2. Mikael Tjernberg tog en imponerande 4:plats i H21-4, 3 sekunder före Peter, och i den tuffa H16-2-klassen slutade Gustav 6:a.           25-manna-sidan
OL-helg i Vänersborg (011001)
Till helgen (6-7 okt) är det dags för VSK och Skogsvargarna att arrangera tävling i Ursandsterrängen. På lördag är det kortdistans och på söndag klassisk distans. Tävlingscentrum båda dagarna är vid Dalaborgsparken.
Startlistor mm hittar du här
Bra start på SM-kavlen (010916)
Tyvärr blev det inga framskjutna placeringar för VSK:s båda H21-lag vid den avslutande SM-budkavlen. Första-laget fick dock en smakstart och låg på 16:e plats efter att Jesper och Peter avverkat de två första sträckorna. På tredje sträckan blev det tyvärr några rejäla bommar för Robert och laget rasade ordentligt. Sista sträckan sprangs av Tommy, som också hade lite problem med den svåra Hälsinglandsterrängen. Han förde in laget på en 65:e plats av de drygt 100 startande lagen. För andra laget gick det ännu sämre då de stämplade fel på den andra sträckan.    Resultat
Jesper 24:a på kort-SM (010916)
Jesper följde upp fullträffen i fredagens kval, då han blev nia i sitt kvalheat, med ytterligare ett bra lopp. Trots lite segare ben räckte det ända fram till en slutlig 24:e plats i den knivskarpa konkurrensen. Bakom sig hade han bl a ett par VM-löpare. Tommy blev tyvärr utslagen i kvalet, lite drygt 2 minuter från en finalplats.     Resultat
Snart dags för gympan (010909)
Den 3:e oktober drar gympan igång igen. I år är det 19.30 på onsdagar som gäller. Plats är som tidigare B-hallen i Idrottshuset. Gympan passar alla, såväl gammal som ung och elit som motionär. Hjärtligt välkomna!.
För de överhurtiga gäller en löprunda innan.
Bra SM-insats av Tommy (010909)
I helgen avgjordes klassiska SM i Forsa i Hälsingland och Tommy kan vara nöjd med sin insats. I lördagens tuffa kval lyckades han bli 10:a i ett av de fyra heaten, med vardera fyrtio startande, och tog därmed den sista finalplatsen. I dagens final fanns inget att göra mot de bästa, men Tommy gjorde återigen ett stabilt lopp och slutade 28 av de 41 startande. Vann gjorde den rutinerade Johan Ivarsson. I D21 segrade Emma Engstrand.
Resultat, mm finns på SM-sidan
Tyvärr blev det inget USM för Gustav p.g.a sjukdom.
Dags för SM (010907)
Imorgon lördag startar SM-veckan i Hälsingland med klassisk distans. Tommy finns med i kvalet och förhoppningsvis i söndagens final. På tisdagskvällens Natt-SM har vi ingen representant, då Tommy valt att stå över i år. Fredag den 14:e är det dags för kortdistanskval (final lördag) och då finns Tommy och Jesper på startlinjen. SM-veckan avslutas på söndag med Budkavle och där har VSK två lag i H21.
Även Ungdoms-SM avgörs imorgon och för för första gången på länge har vi en VSK:are på startlinjen, nämligen Gustav Enander i H16. Lycka till !!
SM-sidan    USM-sidan
Tre guld vid Budkavle-DM (010902)
Vid Budkavle-DM i Rydboholmsskogarna lade VSK beslag på tre guldmedaljer och två bronsmedaljer. H21-killarna tog en efterlängtad seger genom Jesper, Peter, Robert och Tommy. Vi fick också bevis på att återväxten är tryggad, seger i D12 genom Sofia, Matilda och Lina. I H14 tog Daniel A, Daniel L, Julia och Nichlas en bronspeng. "Gubbarna", Mikael P, Tomas A och Larse klarade favoritskapet och tog hem segern i H35. Våra damseniorer skötte sig också bra och bärgade bronsmedaljen i D21 genom Jenny, Lotta och Katarina.
Bilder ifrån tävlingen finns här.     Resultat


Åter 2 x Framme på Fridaloppet (010901)
Det blev favoritsegrar i både herr och damklass vid årets Fridalopp. Syskonen Erik och Jenny Framme kunde relativt ohotade upprepa fjolårets dubbelseger.

Resultat

Tommy tog hem Natt-DM och Mästarjackan (010901)
Vid Natt-DM i Rydboholm tog Tommy hem guldet i H21. Detta innebar också att han för andra året i rad vann Mästarjackan, där alla DM-disipliner räknas. Natt-DM avgjordes i år med gemensam start och efter 10 km löpning blev det spurtstrid och Tommy lyckades hålla undan för Tony Larsson, Istrum och Peter Arnesson, Ulricehamn. Starkt !   
I D55 blev det en silvermedalj genom Birgitta Stenström. Vi passar också på att gratulera Britta Sahlin, Skogsvargarna som tog hem guldet i D40.
Resultat

Ungdomsträningen igång (010830)
Nu har ungdomsträningarna dragit igång igen efter sommaruppehållet. Som vanligt är det torsdagar kl. 18.00 som gäller. Den 6:e september är samlingen vid Blåsutkyrkan.
Dubbelseger i SAKO-budkavlen (010830)
Våra ungdomar gjorde en strålande insats då SAKO-budkavlen avgjordes vid Slätthult i tisdags. Lag 2 med Lovisa P, Carolina J, Daniel L och Gustav E vann före lag 3 med David C, Sandra A och Johan C. VSK:s lag 1 med Johan S, Anton C och Daniel A slutade 6:a bland de 22 startande lagen.    Resultat
Fyra medaljer vid DM-tävlingarna (010826)
Tyvärr fick vi inga Distriktsmästare då ytterligare två DM avgjordes i Bredared i helgen. Men det blev medalj i de båda seniorklasserna på kort-DM. Tommy blev tvåa och Jenny trea. I H35 blev Mikael P trea. På den klassiska distansen fick vi en bronsmedalj genom Rolf J i H65. Bland ungdomarna lyckades Lina bäst med en fjärde- resp. femteplats.
Resultat DM kort         Resultat DM klassisk
VSK tog 3 av 5 klassegrar vid GÄM-kavlen (010821)
Då GÄM-kavlen avgjordes i terrängen runt TSOK-stugan höll sig VSK-lagen väl framme och lade beslag på 3 klassegrar av 5 möjliga. I HD13-16 vann Anton, Johan och Gustav,  I H 17-39 vann Robert, Tomas J, Tommy och Jesper och i H 135 vann Bosse, Christer K och Tomas A.    Resultat 
Jesper och Larse vann Lång-DM (010819)
Klubben fick två segrar då Lång-DM avgjordes i Hindås. Jesper Stenström vann H21-klassen 8 sekunder före Daniel Wernersson, Orinto. Lars G Johansson tog hem H35-klassen med hela 12 minuters marginal till Bosse Hallberg, Falköping. Vid Stern-träffen som arrangerades samtidigt fick Gustav Enander en fin andraplats i H16-klassen.    Resultat
VSK dominerade på Halleberg (010813)
Då Skogsvargarna arrangerade Dag-GÄM på Halleberg i lördags höll sig VSK:arna väl framme. Det blev hela 9 st klassegrar plus en massa andra bra placeringar. Bland ungdomarna stod Frida Stolt för en fin prestation. Hon vann D16 och krossade dessutom Anette och övriga i D40-maffian som hade samma bana.
Resultat   Sträcktider
Dags för GÄM (010719)
Lördagen den 11 augusti arrangerar OK Skogsvargarna Dag-GÄM. Anmäl er på listan i pärmen eller direkt till Peter Strömdahl.
Tisdagen den 21 augusti arrangerar TSOK Budkavle-GÄM. Intresseanmälan på lista i pärmen.
Inbjudan dag-GÄM       Inbjudan budkavle-GÄM
Guld och silver vid 24-timmars (010701)
Efter ett antal mindre bra kavle-insatser, så blev det en fullträff vid 24-timmars i Falköping. Efter idel jämna insatser och mycket få misstag stod VSK-laget som segrare med 227 poäng. Efterföljande platser togs av Skogshjortarna 222 p och Hestra med 215 p.
I VSK-laget sprang Richard, Lars G, Jonas, Tommy, Jesper, Peter, Anders C, Anders L, Staffan, Anders R, Johan, Tomas A och Robert.
Vi hade även med ett damlag (6 timmars-klass) där det blev en andraplats endast två poäng efter Hagen. Mycket bra gjort av Jenny Lotta och Katarina.
Resultat     Herrlagets löpschema

Säsongens sista poängtävling vid Ursand (010627)
På onsdagskvällen avslutades VSK:s poängtävlings-serie i skogarna kring Ursand. Tommy hade lagt banorna och det var 35 glada orienterare som deltog denna varma sommarkväll.    Resultat

Tredje poängtävlingen avklarad (010620)
VSK:s poängtävlingar fortsätter att locka mycket folk. 40 personer gav sig på onsdagskvällen ut i den fina Boteredsskogen. De långa tiderna hos många skvallrar om att Johan och Magnus Åhlund hade lyckats med att klura till banorna. Tyvärr gjorde regnandet och de blöta mossarna att några fick problem med att kartan tappade färgen.     Resultat

Bra början men sämre slut på Jukola (010618)
Det vill sig inte riktigt för VSKs seniorer på årets kavlar. Det blev inte bättre än en 126:e plats när årets Jukola avgjordes sydväst om Vaasa. Detta trots en kanoninledning där Jesper växlade som 24:e man efter första sträckan och Peter var uppe runt 10:e plats vid första radion på andrasträckan. Fram till och med 3:e sträckan, där Tommy växlade som 58:a, gick det planenligt. Sedan tappade alla, utom Robert på 6:e, åtskilliga placeringar. Det ända glädjande var väl att det var 1049 lag som kom efter oss och att det som vanligt var en rolig och välarrangerad tävlig. Nu blir det revansch på 24-timmars. Resultat

Park-OL på Blåsut lockade 40 pers (010612)
42 orienterare ifrån 2-stadsområdet kom till tisdagskvällens Parkorientering vid Blåsutkyrkan. Banorna som var lagda av Rolf Jonsson bjöd på omväxlande stads- och skogs-orientering inklusive en och annan klurighet. Resultat   Sträcktider
Poängtävling 1 avgjord (010607)
Lina, Annette och Tommy vann varsin bana vid årets första poängtävling. Michael Johansson hade lagt banorna som vållade bekymmer för en hel del av de 30 startande.
Resultat
4totalsegrar i SAKO-serien (010605)
Då den 5:e SAKO-deltävlingen var avklarad kunde VSK räkna in 4 klassegrare. Sandra Axelsson, D16 och Gustav Enander, H16Ö hade avgjort redan efter tre deltävlingar. Vid Flundrehofs avslutande tävling avgjorde även Anton Cederbom i H16 samt Daniel Larsson i H14. I denna tuffa klass dominerade VSK totalt. På plats två till fyra hittar vi  Nichlas Sahlin, Daniel Axelsson och Johan Cederbom.
Lina Larsson blev 2:a i D12 och David Cederbom 2:a i H10, endast 4 sekunder ifrån en totalseger.
Slutställning      Resultat 5:e deltävlingen
KM-kavlen avgjord (010604)
Drygt 40 personer deltog i årets KM-kavlen, som avgjordes vid Skidstugan den 31 maj. I det segrande laget sprang Bjarne, Daniel L, Mikael T och Jenny. Grattis !!
Resultat.       Sträcktidsresultat per sträcka
Larse vann sista nattcupen (010306)
Larse visade att gammal är äldst genom att knäcka Robban på spurten.
I dessa förkylningstider var det endast 9 tappra som vågade ge sig ut på Larssons svåra nattbanor på Starkebomossarna.
Resultat och sträcktider.