Kopparkavlen 12/5 2002

Årets Kopparkavle gick i Falun med OK Kåre som arrangör. Tävlingscentrum var beläget inte långt från Lugnets skidstadium. VSK hade två herrlag och ett juniorherrlag anmälda, men diverse skador och sjukdomar gjorde att vi fick låna in Jonas Hogedal OK Alehof i andra laget. Han sprang sista sträckan.

I första laget sprang Alexander Blom den inledande sträckan. Förstalaget fick en ganska tung inledning av kavlen och efter två sträckor låg man på en 59;e plats 30 minuter efter täten. En sådan inledning kan lätt knäcka hela laget, men övriga löpare visade god lagmoral och bet ihop riktigt ordentligt och tillsist slutade man på en 25;e plats. En placering som man får vara ganska nöjda med.

Andra laget som inledde med Robert Enbom gjorde en stark öppning av kavlen, efter första sträckan låg man före förstalaget och efter andra låg man bara några placeringar bakom förstalaget. Andralaget slutade på en 51;a plats.

För första gången på väldigt många år hade VSK med ett juniorlag som inledde med Daniel Netz. Daniel gjorde ett bra lopp och växlade som 13;e. På den andra sträckan tappade Gustav Enander några placeringar, men en stark avslutning av Martin Ivarsson gjorde att laget slutade på en 12:e plats.

Avslutningsvis kan sägas att kavlen var avslutningen på en lång tävlingshelg där man hade sprungit tre individuella tävlingar innan kavlen. Varav tävlingen dagen före kavlen gick i en mycket tuff och krävande terräng. Detta gjorde att flera löpare klagade på att dom var rejält slitna i kroppen när kavlen skulle avgöras vilket kan ha påverkat resultatet negativt.