OL-tävling 1949

 
 

Startkort Bana A

Karta


Resultat sida 1
Resultat sida 2
Resultat sida 3


 

4 september 1949 arrangerade VSK en nationell orienteringstävling med Carl Svensson och Stig Larsson som banläggare. 146 personer deltog. Vid denna tid fick de tävlande själva pricka ut på kartan var kontrollerna var med hjälp av instruktionerna på startkortet, en inte helt lätt uppgift kan tyckas.

Här intill visas banan för klassen Seniorer A som hade en längd av 11 km och tvåa blev en som fortfarande är aktiv, nämligen Karl-Erik Fransson som numera tävlar för TSOK. I resultaten kan man även se att man fick sträcktider redan då men att de mättes i hela minuter. Det gick dock inte att hämta ut sina sträcktider direkt efter målgång som nu utan man fick snällt vänta till kontrollanterna som satt vid varje kontroll kom tillbaka från skogen.

Om någon saknar TSOK:are i resultatlistan ska man veta att klubben vid denna tid hette TSkK (Trollhättans skidklubb). Klassindelningen var Seniorer A, Seniorer B, Yngre oldboys, Äldre oldboys, Yngre juniorer, Äldre juniorer, Damer, Nybörjare, Pojkar och Flickor.