Ungdom

 

  Orange grupp  | Gul grupp | Grön grupp | Grupp Skogslek | Träning&TävlingFöräldrainfo  |  

Vår barn och ungdomsverksamhet består av killar och tjejer i åldrarna 5-18 år. Alla som deltar skall vara medlem, läs här. Vår vision är att skapa en trygg och glädjefylld atmosfär där våra ungdomar kan utvecklas utifrån förmåga, mål och inställning. Vi erbjuder utmanande och varierande träningar, anpassade för att ta till vara på både bredd och spets. Intresseanmälan görs på vsk.orientering@gmail.com.

Ungdomsnyheter
 
 • Vecka 3 närmar sig slutet … 2020-07-04

  Lyckohjulet var laddat med 609 insamlade skärmar förra veckan. Ida S blev den lyckliga vinnaren av ett presentkort på Team Sportia. 

  Denna vecka har det funnits många möjligheter att samla skärmar. Veckans bana i Starkebo, sprint i Blåsut och sprinttävlingar i Uddevalla. Hela sommaren finns möjlighet att samla kontroller på våra fasta kontroller och en massa arrangemang i grannklubbarna.
  I morgon söndag är det dags att redovisa tredje veckans skärmar i Skärmjakten till Gunilla Hogedal. Sms 070-2399353 eller guhogis@gmail.com.

 • Lottdragning igen … 2020-06-29

  Skärmjaktens andra vecka resulterade i 609 kontroller fördelade på 20 deltagare. Skärmarna har samlats in vid olika arrangemang som Veckans banor, Microsprint, Hitta ut och cykelorientering – Skoj på hoj. En sammanställning hittar du här:

  VSK Skärmjakten 2020 – V26

  Om det är något som inte stämmer får du messa till 0702399353 (Gunilla). Om det är någon som glömde att redovisa sina skärmar för den gångna veckan så kan du göra det nästa söndag istället.

  Liam har satsat hårt denna vecka och samlade ihop hela 120 skärmar:


  – Gillar de svårare banorna mest … känner att jag blivit löpmässigt starkare under dessa månader … cykelorientering är kul, det är ganska lätt men det tar tid …

  För varje skärm får man en lott och nedan ser du vilka lottnummer var och en har fått för vecka 26.

  Linn 1 till 27

  Alvin R. 28 till 45

  Alfred 46 till 65

  Erik 66 till 69

  Vilgot 70 till 111

  Gabriel 112 till 139

  Andrea 140 till 167

  Max 168 till 191

  Ida A. 192 till 209

  Liam 210 till 329

  Lovisa 330 till 333

  Hannes 334 till 365

  Ivar 366 till 398

  Moa 399 till 408

  Nore 409 till 463

  Maja 464 till 489

  David 490 till 538

  Ida S. 539 till 570

  Alvin M. 571 till 595

  Elvira 596 till 609

  Du kan följa lottdragningen genom att klicka på nedanstående filmklipp. Veckans vinnare får ett presentkort på Team Sportia.

  IMG_1897

 • Kom ihåg … 2020-06-28

  Vecka 2 av Skärmjakten närmar sig slutet. Idag, söndag, ska du meddela Gunilla Hogedal hur många skärmar du samlat ihop under veckan samt var någonstans. Du skickar ett mess till 0702399353eller mejl till guhogis@gmail.com och anger hur många skärmar du tagit samt var någonstans. Du kan exempevis skriva:

  Veckans bana 17 skärmar

  Cykelorientering i Vårgårda 25 skärmar

  Hitta ut i Uddevalla 26 skärmar

  För varje skärm får du en lott och deltar då i veckans utlottning. 

 • Glöm inte … 2020-06-21

  Första veckan av Skärmjakten närmar sig slutet. Idag, söndag, ska du meddela Gunilla Hogedal hur många skärmar du samlat ihop under veckan samt var någonstans. Du skickar ett mess till 0702399353 eller mejl till guhogis@gmail.com och anger hur många skärmar du tagit samt var någonstans. Du kan exempevis skriva:

  Veckans bana 8 skärmar

  Cykelorientering i Främmestad 14 skärmar

  Hitta ut i Trollhättan 6 skärmar

  För varje skärm får du en lott och deltar då i veckans utlottning. 

 • Nu är det nära … 2020-06-13


  På måndag startar Skärmjakten och pågår i hela sju veckor. Läs mer här.

  Det finns många olika arrangemang och aktiviteter att välja bland dels i närheten av Vänersborg men också runt om i landet. Det finns också cykelorientering och det kan vara ett kul alternativ att pröva.

  Du hittar olika möjligheter genom att klicka på ”Orientering” i menyraden ovan därefter klickar du på ”Tävling & Träning” och under rubriken ”Träningsarrangemang” hittar du olika alternativ. En uppdatering görs varje vecka så håll utkik.

  Arrangemang runt om i landet hittar du på Eventor. Klicka på ”Tävlingar” och sedan på alternativet ”Alla tävlingar (inkl. när- och klubbtävlingar)” så är det bara att välja och vraka.

  På måndag börjar jakten!

 • Naturpass … 2020-06-12


  På nedanstående platser arrangeras Naturpass i närområdet under sommarmånaderna. På klubbarnas hemsidor framgår var man kan köpa kartor samt annan information. Antalet kontroller brukar variera mellan 25 och 50. Kontrollerna är i regel märkta med orangevita skärmar (15 x 15 cm).

  OK Skogsvargarna, Vargön.

  50 kontroller är utplacerade i terrängen öster om Bergagården på Hunneberg.

  OK Flundrehof, Sjuntorp

  Kontrollerna är utplacerade i Rödjanterrängen runt klubbstugan .

  Käringöns IF, Käringön (färja från Tuvesvik)

  Naturpasset består av 30 stycken i terrängen markerade kontroller numrerade 1-30, i huvudsak placerade på den obebyggda södra delen av Käringön samt 10 stycken ej markerade besökskontroller numrerade 31-40. Kontrollerna är märkta med en rödvit skärm, 15×15 cm, med kontrollens nummer samt en bokstavskod som skall skrivas in på det startkort som medföljer kartpaketet. Vid besökskontrollerna finns en fråga som skall besvaras på startkortet. Kartpaket finns att köpa på Käringön hos Handlarn, för 100:- kontant eller med Swish till Käringöns IF 1231499185. Naturpasset pågår till 30.e september.

  Stenungsunds OK

  Naturpasset innehåller 29 kontroller med varierande svårighetsgrad, men då området är ganska flackt och stigrikt så blir det inte särskilt svårt. 

  Fotopasset innehåller också 29 kontroller. Där skall man pricka in vilken bild som hör ihop med respektive kontrollpunkt.

  Stångenäs AIS, Brastad

  Kontrollerna är utsatta i Fjällaterrängen. Kartan finns att köpa hos MaLi´s i Brastad och TEAM SPORTIA i Lysekil.

  Herrestads AIF, Havstenssund

  I anslutning till bad- och campingplatsen finns kontrollerna i bitvis tuff bohusterräng. Kartpaket köps i receptionen.

  Främmestads IK

  Cykelorientering i området Grästorp, Nossebro och Främmestad. Ladda ner karta och information om upplägget.

  cykelorientering_skojpahoj_nossebrokarta

  cykelorientering_skojpahoj_fragortalong

 • Fasta kontroller väntar på dig … 2020-06-11


  Sedan flera år tillbaka har det funnits fasta kontroller utsatta i terrängen mellan Skidstugan och Ursand. Genom åren har ett antal kontrollmarkeringar försvunnit och terrängen har förändrats.

  Nu har en uppdatering gjorts. De 25 kontrollerna har sammanförts på en karta i A4-format och detta i skalan 1:10.000. Kartan är också reviderad med flera nya stigar. En del nya kontrollpunkter har valts och som tidigare är dessa markerade med vita stolpar. Nu är det bara att dra till skogs!

  Du kan ladda ner en karta och skriva ut genom att klicka nedan. Det finns också kartor att hämta i den gröna ”Sandlådan” utanför Skidstugan.

  Fasta kontroller 2020-06-11

  Det finns också 10 olika banförslag av varierande längd där de fasta kontrollerna används. Start- och målplatserna varierar. Svårighetsgraden varierar också och beroende på banlängden varierar kartskalan. Kartor kan laddas ner genom att klicka på nedanstående länkar eller så hämtar du en karta i ”Sandlådan”.

  Bana 1 – 2,6 km

  Bana 2 – 3,2 km

  Bana 3 – 5,6 km
  Bana 4 – 4,0 km
  Bana 5 – 4,1 km
  Bana 6 – 3,8 km
  Bana 7 – 4,7 km
  Bana 8 – 3,3 km
  Bana 9 – 6,3 km
  Bana 10 – 3,4 km

  Banorna finns också på Livelox. Ladda upp din GPS-rutt och jämför både vägval och tider med andra.

 • Hittaut, kanske för dig … 2020-06-10


  På varje ort som arrangerar Hittaut finns en karta med kontroller i olika svårighetsgrad. Gröna kontroller är enklast och oftast placerade utmed vägar eller stigar. Därefter kommer blå och röda som är placerade i skogsområden. De allra svåraste kontrollerna är svarta, en rejäl utmaning för de flesta!

  Kontrollerna markeras med en stolpe och en bokstavskod. Denna kod registrerar man på www.hittaut.nu alternativt i en app på mobilen.

  Deltagande i Hittaut är helt gratis och passar alla åldrar och ambitionsnivåer. I vår närhet finns Hittaut i Trollhättan och Uddevalla, två kommuner som valt att satsa och lägga resurser på denna aktivitet. Tyvärr finns det inget liknande arrangemang i Vänersborgs kommun.

 • Skärmjakt i sommar … 2020-06-03

  Snart är det sommarlov. Det blir en annorlunda sommar. Inga orienteringstävlingar. Inga mysiga flerdagarsarrangemang. Det blir för de flesta en sommar på hemmaplan. Men alla klubbens barn och tonåringar kan nu fylla lediga dagar med SKÄRMJAKTEN:


  Måndagen den 15 juni kör vi igång och under hela sju veckor pågår jakten. Spring Veckans banor och passa också på att åka till arrangemang i närheten av Vänersborg. Spring ihop med en kompis om du har lust på samma sätt som Vilgot och Gabriel gör i detta filmklipp:

  IMG_1424

  Efter varje vecka blir det en kul utlottning som presenteras på hemsidan. I mitten på augusti blir det en extra kul prisutdelning för alla som jagat ihop riktigt många skärmar. Nu kör vi!

 • Ungdomskurserna kör igång … 2020-03-25

  Folkhälsomyndigheten betonar vikten att ungdomar rör på sig och är ute i friska luften.
  Vi följer SOFTs rekommendationer när vi nu kör igång våra ungdomskurser på torsdagar Alla måste vara 100% friska för att få vara med.
  Alla grupper är fulla och vi kan inte ta in fler i vår hälsar ungdomsledarna.

 Visa alla Nyheter