Träning, mat och lek.

48 till antalet var den grupp VSK:are som i fredags anlände till Örnäset i Åmål för att tillbringa helgen tillsammans. Till skillnad mot helgen innan, där snön i stora delar av landet återvänt, visade sig vädret denna helg från sin bästa sida och kortbyxorna användes flitigt. Lägerledare Jessica gick som på moln och spred med sin blotta närvaro ett lugn bland deltagarna. 

Medan de sju löparna från elitgruppen utnyttjade fredagskvällen till att träna i fantastiskt fin terräng gjorde sig de övriga hemmastadda i stugorna som var utplacerade utmed Vänerns soligaste kust. Med gemensamma krafter flyttades mer eller mindre stationära bänkar ihop till ett långbord. Sedan var det bara att plocka fram medhavd mat och ladda inför morgondagen, som verkligen inte skulle bli någon dans på rosor. 

På samma ställe som Åmåls tävling tidigare i vår hade dagens första träningspass förlagts. Kuperade banor i varierande längder fanns att tillgå. Många var rejält trötta efter träningen. Som tur var hade kockarna Lars 1 och Lars 2 förberett lunchen hemma på campingen. Ambulansförarna i stugan bredvid tittade långt efter grytorna när de kände den mustiga doften av köttfärssåsen.. Denna tillsammans med pastan hjälpte VSK:arna till att orka med lördagens andra träningspass. Denna gång splittrades gruppen. De äldre förmågorna drog iväg till en avlägsen karta. Där fick några av ungdomarna känna på hur elitorienterare som Bejbom, Ivarsson och Stenström tänker när de sprang efter och iakttog. De yngre ungdomarna körde träning som utgick ifrån campingen. 

Lördagskvällen bjöd på lekar signerade Carlsson och undertecknad. Beröm skall ges till viljan att vinna. Lagen trotsade fall på asfalt, låga blodtryck m.m. och var ibland nära handgemäng. Finalen var en variant av Så ska det låta. Där blev det slutligen laget med Inger som kapten som vann. Laget hyllades under kvällens bankett där kockarna grillade kött. 

Medan solen sakta försvann bakom horisonten försvann även fler och fler orienterare från det uppställda långbordet. Till slut stod bara en tom grill kvar och vittnade om forna glansdagar. 

Söndagen betydde KM. Men det är en helt annan historia… 

Noterat från lägret!

- Tillväxten i VSK ser ljus ut!
- Vid Mo kyrka kan man hitta mycket.
- Lugn. Spis kan även fungera som ugn.
- Lägerledningen gjorde det. Igen.
- Eurovision är förlegat.
- 35 är ingen ålder på en häst. 

Nu är det ett knappt år kvar till nästa klubbläger. Det ser vi fram emot.

 //Daniel