Under tävlingsskjortan

 


 

Kristin Boman

De manliga nyförvärven har på senare tid ramlat in i VSK:s allt bredare elittrupp, men nya tjejer har det varit ont om. Nu har dock Kristin Boman, som tränat med klubben ett tag, bestämt sig för att bli rödsvart! Kristin är en säker orienterare som garanterat kommer att höja nivån på klubbens damlag! Exklusivt för VSK- hemsidan:

Varför valde du VSK?
- VSK är ett riktigt gött gäng och det kändes rätt att byta när jag är med på de flesta träningar och aktiviteter. 

Vilka klubbar har du sprungit för tidigare?
- Ålems OK och SOK Viljan 

Vad ser du som dina styrkor inom orienteringen?
- Framförhållning som förenklar orienteringen för mig

Du pluggar på Högskolan Väst; vad och varför?
- Jag pluggar till lantmäteriingenjör för jag är intresserad av fastigheter och det är en bra bredd med juridik, teknik och lite ekonomi inom programmet. Har upptäckt att jag är intresserad av förmedlingsbiten också så har påbörjat att läsa in några kurser så jag förhoppningsvis kan bli mäklare också.

Vilka är dina mål under 2009?
- Vara i bra form till stafetterna är stora målet.  Har även anmält mig till Göteborgsvarvet i år, så ta mig runt där är såklart ett mål.

Vad pratar du som 20- åring om med en 40- åring under en fin middag?
- Haha oj denna var klurig.., kanske får fråga hur det egentligen var att växa upp med utsvängda brallor och flowerpower?! 

Vad är dina förväntningar på VSK som förening?
-  Svårt att ha direkta förväntningar. Men jag hoppas att klubben, aktiva och coacher fortsätter att kämpa på som de gör idag för att driva verksamheten framåt och bli bättre hela tiden. Det tror jag sporrar de flesta på träningar och tävlingar. 

Detta väljer Kristin Boman:

Favoritstad: Mönsterås
Favoritmat
: Tacos
Favoritmusik
: Väldigt blandat..
FavoritTV program:
Vinterstudions heldagar med skidor. Även när det är friidrott och handbollsmästerskap så sitter jag klistrad vid tv:n.
Favoritterräng
: Flack, öppen och svårorienterad terräng
Favoritorienterare
: Helena Jansson
Goaste glass
: Knäck
Favorittidning
: Elle
Favoritorienteringstävling:
Venla (damstafetten på Jukola)
Favoritårstid:
Sommar
Favoritintervaller:
2 min vila 1 min 

Slutligen får du chansen att berätta något om dig själv som du tycker att övriga klubbmedlemmar skulle vara kul att veta:
- Min vänstra fot är större än den högra. Jag får panik av att springa med vantar. Att åka skidor utför och på längden är något av det roligaste jag vet, men skulle ni se mig på ett par skidor på hjul så skulle ni få er ett gott skratt! 

Kristin Boman lär inte behöva några hjul för att hitta rätt i skogarna under den kommande säsongen. Viskaren- redaktionen önskar Kristin och övriga damer i klubben ett stort lycka till under 2009!

 //Daniel L