Ordförande har ordet

Förra året beslutade vi att Viskaren endast skall komma ut en gång om året. Den skall då vara som en summering av det år som varit med verksamhets berättelser och statistik.  Den nya tekniken har möjliggjort att sprida information och bilder på ett snabbt sätt via nätet.  Vi har dock uttalat att vi gärna vill ha in lite reportage från våra aktiviteter under året. Vore synd att missa alla härliga berättelser.. Själv tänkte jag med dessa rader informera lite från styrelsearbetet.

Orienteringen
Sorgligt att snön skall komma precis som vi skall börja tävla! Det känns som det varit full fart under vintern. Nattcupen, lördagspastan, ungdomsträning från badhuset för att ta några exempel. Eliten verkar vara bra på gång och det har varit trevlig läsning i resultatlistorna. Hoppas nu att vi inte får fler inställda tävlingar.

Strategiska rådet
Som en följd av att det blev alldeles för många och spretiga uppgifter i orienteringssektionen bildades strategiska rådet. Varje uppgift blir ett eget projekt. Rådets uppgift är att ge riktlinjer och tillsätta folk i projekten.  Robert och Nisse har sett till att få fart på detta på ett fantastiskt sätt. En extra injektion fick vi av Anders Wassblad . Som ny medlem hamnade han direkt in i denna sektion. Du kan läsa alla projektet en under rubriken orientering. 

Idrottslyftet
Vi sökte pengar för att utveckla träning för ungdomar 13-20 år med hjälp av GPS klockor. Vi fick pengar och nu har David Bejbom och Martin Ivarsson satt igång med detta spännande projekt. Det skall utmynna i en dokumentation hur man kan stimulera och utveckla orienteringen med hjälp av tekniska hälpmedel.

Naturpass

I år kommer vi att satsa extra på naturpasset. Vi kommer att sätta ut koordinater vid vissa av kontrollerna så att de som gillar geocatching  även kan få in orienteringsmomentet.  Även här har vi fått pengar för att få ut skolungdomar i naturen.

Stugan
Göran har sett till att vi fått nya duschar. Han har även en kaffemaskin på gång. Kanske kan vi få igång stugan till den mötesplats den borde vara. Det är ju märkligt att kommunen inte inser vilken pärla detta är vilka möjligheter vi kan skapa här. Diskussionerna med kommunen fortsätter.

SM-2011
Vi har fått tilldelat oss SM 2011 tillsammans med Skogshjortarna och TSOK. Vi skall ansvara för stafetten. Det bygger på att kommunen är intresserad. Trollhättans kommun har naturligtvis visat stort intresse redan och här har samarbetsdiskussionerna påbörjats. Vi kommer att uppvakta kommunen. Om de inte är intresserade tvingas vi sannolikt överlåta arrangemanget till någon annan klubb.

KM
Ett av de nya projekten är KM-dag. Nu hoppas vi göra en riktigt stor dag där alla är med. Det skall ligga prestige i att vinna ett KM i Vsk.  Boka redan nu söndag den 25 maj. Den helgen har vi klubbläger i Åmål. Detta läger avslutas med KM på hemlig plats. Kan du inte vara med på hela lägret hoppas vi att du kommer på KM.


Gunilla Hogedal