Orientering på pedagogikmässan

Den 19-20 november arrangerades pedagogikmässa i idrottshuset. Mässan drog nästan 5000 besökare och det var full fart i den inne-ol som VSK presenterade. Pedagogikmässan är ett initiativ från kommunen och syftet är att lyfta kommenens tre utvecklingsområden: kunskap, trygghet och trivsel och samverkan. Åtta av skolans samverkanspartners inom skola idrott var särskilt inbjudna - VSK och OKS var två av dessa. På 1000 m2 i tennishallen fick barn, ungdom, lärare och allmänhet möjlighet att se och prova på olika aktiviteter. VSK presenterade en monter tillsammans med OKS samt en inne-ol med sportident vilket var mycket uppskattat.

Tio kontroller utsatta på en tennisplan - och fyra olika banor/kartor – inspirerade till att prova. Många menade att det var den klart roligaste aktiviteten! Våra goldteamungdomar och unga vargar gjorde ett

mycket gott arbete. Allt från att hjälpa 6-7 åringar runt till att peppa rödsvettiga tonåringar. Det gick åt nästan sex rullar utskriftpapper - så det blev en hel del starter! Bra jobbat Goldteam.

I montern visades ett bildspel om orientering, skolnaturpasset samt de kartor som finns tillgängliga i den kartbank som finns i skolans mailsystem. Karin och Evelina gjorde uppträdde också i annan spännande skepnad - som Olfar. Tack också till Skogsvargarna för ett bra samarbete under mässdagarna.

 

Lars Sandgren