Under tävlingsskjortan

 


 

Simon Sanderi

Det senaste tillskottet till VSK:s ständigt växande elittrupp är Lidköpingsfostrade Simon Sanderi. Simon går nästa år upp i klassen H20, men har i år visat upp fina resultat som tvingar UK att tänka efter innan första laguttagningarna.  Bland annat blev Simon nia på sprint- SM i fjol och var dessutom med i den absoluta toppstriden på flera juniorcuper.

Viskaren träffar Simon på årsfesten, där han för första gången dragit på sig VSK- tröjan. Intervjun blir dock något knapphändig och kompletteras dagarna efter med svaren ni kan läsa nedan:



1: Varför bytte du till VSK?
- Jag gör det på grund av att jag vill utveckla mig ännu mer inom orienteringen och för att nå mina mål känner jag att jag måste ta denna chans nu. I VSK har de en bred elitverksamhet och många som är bättre än mig som jag kan träna och tävla emot.

2: Efter ett par träningar och en årsfest, vad är ditt intryck av klubben?
- Ett riktigt skönt gäng och de träningarna som jag varit med på har varit riktigt tunga och bra.

3:Mål 2009?
- Att kunna utmana om barr på SM och även kriga om topplaceringar på j-cuparna. Jag har även som mål att kunna prestera mitt yttersta på kavlarna.

4: Framtidsplaner?
- Går i 3:an på ol-gymnasiet i Skara. Sedan efter det ska jag rycka in i lumpen Augusti 2009, den pågår i 330 dagar. Sedan efter har jag inga direkta planer, kanske ta ett sabbatsår med jobb. Sen så blir det nog att börja plugga igen.

5: Civilstatus:
- Singel – letandes.

6: Bästa ol-minne?
- 9:a Sprint-SM 2008 var riktigt skönt. Det är riktigt kul när Per Forsberg ballar ur på en.

7: Styrka ol-mässigt:
- Löpning, fatta snabba beslut, stämpling, ol-teknik

Fullständigt namn:
Simon Rolf Håkan Sanderi

Smeknamn: JAS?

Musik: Just nu: T.I - My Life, Your Entertainment , annars så är det väldigt blandat

Bor: Lidköping

Favoritterräng: Flack och gles tallhed där man kan löpa på.

Favoritstad: New York

Och slutligen, vad är dina förhoppningar om VSK?
Har väl inga direkta förväntningar så men... Det enda är väl att jag får möjligheten att vara med på j-cup, SM samt de större kavlarna.

Att Simon ska få springa de tävlingar han vill nästa år är det ingen tvekan om. Nu återstår bara att önska honom lycka till i den rödvitsvarta tröjan och hoppas att han snart har reviderat sin uppfattning om bästa stad!

Välkommen!