Tibro 2008

Kontinental terräng byttes mot lättlöpt gropterräng. Stafett byttes mot induviduellt. Pölsa byttes mot korv. När det var dags för den årliga Spring Cup-resan styrde vi i år i stället kosan mot Tibrotrippeln. Efter de inställda påsktävlingarna var tävlingssuget högt och ett 50-tal VSK:are var på plats i Tibro, där marken var täckt av ett jämnt snötäcke.

Ungdomarna hade läger på sitt håll och var nöjda med starten på årets säsong. Flera av klubbens unga talanger visade prov på sina färdigheter med stabila lopp, där Gustav var bäst med en andraplats i H10.

Även eliten visade god form inför vårens stora stafett, 10mila. I seniorklassens nattlopp med gemensam start var VSK-dominansen tydlig med seger genom David och ytterligare fyra vänersborgare bland de tio bästa.

Eliten passade på att ha läger under helgen där orienteringstävlingarna varvardes med tävlingar i biljard, pingis, guitar hero och inte minst den tredje deltävlingen i årets grand slam-KM.
– Jag fick kramp, sa David ”Bowie” Bejbom och syftade inte på efterverkningarna från nattloppet utan på ett perfekt riff i guitar hero.

Lasse ”Lekfarbrorn” Hogedal var boss över lägerturneringen i grand slam -KM. Timtal av krävande etapper, i form av bland annat ärtpåsestötning och mini-boule, lämnade endast Tomas stående.
– Detta slår faktiskt ännu högre än segern i Ö8 på nattävling, kommenterade en rörd Tomas efter prisutdelningen, där han tilldelades 721,90 € i choklad.

En mycket lyckad helg, som bjöd på både leverans och trevligheter rundades av på ”pizzeria & bar” med så här, förlåt: så hääääär, stora pizzor. Frågan är om VSK:arna någonsin mer sätter sin orienteringssko på dansk mark igen.

Tack till coacherna som gjorde det hela till en kanonhelg!

/Lina