Gold Team i Skagen -09

Goldteam har varit på flitresa till Skagen. Två tävlingar strax söder om samhället bjöd på sanddynor, vresiga tallar och många stigar. Kul och annorlunda orientering. Förutom tävlandet hann man med en massa kringaktiviteter. Se och läs deltagarnas berättelse och bilder.

Fredag 10/7
Dagen började tidigt (6.30) vid resecentrum.  Det regnade! Vi hoppade in i bilarna och drog till Göteborg med våra cyklar på släp. Vi hade tur som hamnade under tak medan vi väntade på att gå ombord på färjan. Vi kom först på och rusade efter de bästa platserna. Björn gjorde en stor förlust på färjan! Vid avgång cyklade vi ut i Fredrikshamn med målet inställt på vandrarhemmet i Skagen. Livet lekte när vi cyklade fyra mil i ösregn. På kvällen åkte vi in till centrum för att äta på restaurang. Efter en hel del kommunikationsproblem fick även Alfred sin efterlängtade pizza. Senare samma kväll tog lekledaren Lasse fram bordsboule som första gren i lagtävlingen. Det blev en lyckad kväll
Karin och Alfred

Lördag 11/7
Vi vaknade tidigt och gick och åt en god frukost. Efter ombyte cyklade vi iväg till tävlingen tre kilometer bort. Vi trodde att det fina vädret skulle hålla i sig men sedan så började det regna. Så vi cyklade tillbaka så fort vi sprungit. Efter den våta färden tog vi en varm dusch och vilade i några timmar innan vi cyklade ut för att kolla in Danmarks ände Grenen. När vi gått ut på den två kilometer långa stranden ”råkade” Samuel gå ut lite för långt. Hans skor blev väldigt blöta. Vi cyklade in till staden och åt på en bra restaurang. Efter vi ätit åkte vi till skolan för att kolla på resultaten. Evelina vann och Björn slutade fyra. Både tjejerna och killarna sprang samma bana. Alla kunde vara nöjda med sina lopp. Tillbaka på vandrarhemmet hade vi lagtävlingar igen. Första grenen vann lag 2 (Emelie, Samuel och Gunilla) Andra grenen vann lag 1 (Karin, Björn och Lisa). Sedan satt alla uppe och snackade om allt möjligt. Vid tolv somnade vi.
Lisa och Samuel

Söndag 12/7
När  vi vaknade så hängde regnmolnen på himlen. Vi var rädda för att detta skulle bli ännu en dag med regn. Men vädergudarna var snälla och vi slapp bli blöta. Första och sista dagen utan regn! När vi ätit frukost var det dags att cykla ut till tävlingen. Tävlingen bjöd på mycket sand och grönområden. Alfred hade nog halva Skagen i skorna. Efter att ha ätit några pölser cyklade vi ner till havet som bara låg några hundra meter bort. Efter en fotosession i den vita sanden var det dags för ett dopp i det iskalla vattnet. Alla badade utom Gunilla, Lasse och Evelina som var för fega ( eller smarta kanske?) Efter ett besök på tillsandade kirke cyklade vi hem för en stunds vila innan vi begav oss ut för att äta. Vi var så nöjda med restaurangen som vi åt på dagen innan att vi gick dit igen. Denna gång bjöds på livemusik av en gubbe med dålig humor. Men musiken var inte dålig! Mätta och belåtna begav vi oss sedan hemåt för sista tävlingsmomentet i lägertävlingen samt prisutdelningar. Sedan var det dags att sova och ladda upp för den fyra mil långa cykelturen. Trodde vi…
Evelina och Björn

Måndag 13/7
Första observation: Det regnar!! Tjejerna gick upp medan killarna missar väckningen 8.00. Vaknar först 8.40. Då blev det stressigt! Alla killar slängde i sig frukost och packade snabbt som f….  Gunilla kom och meddelade att vi skall åka tåg till Fredikshamn istället för att cykla på grund av regnet. Det var skönt att få sitta inne och titta ut medan vi for tillbaks. När vi kom på färjan började racet mot bra platser i fören. Efter att ha sprungit över bildäck och i gångar hittade vi till slut fören med fin utsikt framåt. Men var alla nöjda? Det tog en stund innan alla var samlade. Vi uppsökte affären och tömde godishyllorna. Godisätartävling: Vem äter upp ett godissnöre först? Sedan var vi framme i Göteborg där Leif och Ingela väntade för att hjälpa oss med cyklar och packning sista biten till Vänersborg.
Per och Emelie