Träffar med kommunen


Med anledning att jag får en del förfrågningar vad som händer med ansökan till kommunen tänkte jag ge en redogörelse vad som är gjort. Den 18 mars kallade Peter Nilsson mig till ett möte med anledning av skrivelserna i tidningen om klubbstugans stängning för allmänheten. Han hade fått ett uppdrag att se över kommunens bidrag till föreningar med egna anläggningar. Jag redogjorde då får det erbjudande om att ha en motioncentral öppen för allmänheten som vi framställt till kommunen.


Peter Nilsson påstod att vi fått ett bidrag i samband med karta till Aquaqfestivalen på 150.000:-. Eftersom vi inte erhållit några som helst bidrag från kommunen blev jag mycket förvånad över påståendet och dementerade det naturligtvis,

Jag tog vid  mötet upp förfrågan om vårt kartbidrag till SM-karta. Detta verkade som en nyhet för honom trots att två skrivelser gått in till kommunen (diarieförda) samt att jag muntligen sagt det vid vår första träff. Han tog till sig detta och lovade behandla ärendet. Sedan har jag inte hört något. Vid mitt besök lämnade jag över en skrivelse om de kontakter som jag tagit med kommunen. 


Skrivelse till kommun:

När jag blev ordförande januari 2007 ringde jag upp S Anders Larsson för att förutsättningslöst inbjuda till en träff om stugan. Han bad mig då ta kontakt med Peter Nilsson. Jag tog kontakt med Peter Nilsson som sa att han skulle återkomma. Så skedde inte.

Jag ringde åter upp Peter Nilsson och frågade om vi skulle ordna en träff. Jag fick till ett datum men han tyckte inte att S Anders Larsson skulle vara med.
Peter Nilsson, Michael Johansson VSK, Rolf Jonsson VSK och jag träffades i stugan där vi presenterade hur allmänheten nyttjade denna samt vilka möjligheter vi tycker att det finns.

Inget hände. Efter några veckor ringde jag upp Peter och fick då ett flummigt svar som jag inte vet hur jag skall uppfatta. I alla fall var inte ärendet behandlat och Peter verkade allmänt ointresserad.


Efter någon månad meddelade en av våra klubbmedlemmar, P-O Ståhlberg, mig att S Anders Larsson var irriterad på mig. Jag blev mycket förvånad och fundersam eftersom jag inte varit i kontakt med honom alls sedan första samtalet. Jag ringde naturligtvis upp S Anders och frågade vad detta var. Han sa då att jag lovat inbjuda honom till stugan för en diskussion men inte gjort detta. Ytterst förvånad sa jag att jag bjudit in honom via Peter som han bett mig om och så vidare. Samtalet slutade med att vi kom överens om att vi börjar om och att jag skulle skicka ett mail med inbjudan.

Jag skickade ett mail både till S Anders Larsson och till Peter Nilsson med förslag om ett antal dagar. Inget svar.

Jag skickade ett mail igen med en undran om de inte fått min tidigare inbjudan. Inget svar.

Under hösten 2007 skickade klubben en ansökan om kartbidrag till olika kartprojekt. – Inget svar

Maj 2008 skickades en ansökan om bidrag till drift av stugan till kommunen. Vi erhöll ett skriftligt meddelande från Lars-Göran Ljunggren att han överlämnat detta till Barn och fritidsnämnden. Sedan inget svar.

12 januari 2009 skickas ytterligare en skrivelse om kartbidrag då helt med inriktning på SM 2011. Inget svar.


Gunilla Hogedal