Ordförande har ordet

Nu är det snart premiär i skogen. Fast själv har jag ju tjuvstartat med åtta tävlingar. Medelhavsmästerskapen i södra Italien (Lasse blev medelhavsmästare i H55) samt tävlingar i Kroatien-Bosnien-Serbien. Trots att det är mycket roligt att springa i främmande länder så är det ändå de härliga vårtävlingarna med vitsippsbackar och underbar vårsol man längtar till. (Alla ”snögloppstävlingar” förträngts snabbt.)

Det härliga 10-mila pratet är igång. Vilka platsar i förstalaget? Bekymmersamt att Johan Hellman är skadad! Många som kunnat träna bra i vinter! Skall vi lyckas slå våran fina placering förra året? Vi vet att Jonas och Anders jobbar på att ge förutsättningar för att alla skall kunna förbereda sig på bästa sätt. Nu gäller att var och en gör sitt optimala så blir totalen bra!. Vi kommer att vara ett antal som är nere i Skåne och hejar på våra två herrlag, ett damlag och två ungdomslag.

Härligt med alla ungdomar i stugan. Star team med Jessica och Katti i spetsen både låter och märks när de ger sig ut för en runda. Tävlingspremiär blir för många på Tibrotrippeln. Lotta och Inger kommer att ansvara för en nybörjarkurs med start i april.

Bror och Berith är i full gång med förberedelser för vårruset. Anmälningar har börjat strömma in. Tänk om vi kunde slå förra årets deltagarsiffra! Vi hade ju ett så fantastiskt väder förra året så om inte finanskrisen spökar finns goda förutsättningar för en uppåtgående deltagarkurva.

Peter Nilsson på kommunen kallade mig till ett möte med anledning av skriverier i tidningen. Han har fått ett uppdrag i kommunen att titta på driftsbidrag till alla föreningar likt vår som har en anläggning. Det blev ett bra möte. För oss gäller ju främst nu att få med kommunen i ett samarbete med SM 2011.

När det gäller SM 2011 så rullar förberedelserna vidare. Fredag den 20/3 var ett antal från SOFT nere och godkände vår tävlingsplats. Michael har träffat markägare där han presenterat klubben och det tänkta arrangemanget.

Genom att stänga vår stuga för allmänheten har vi gjort den mer tillgänglig för våra medlemmar. Alla medlemmar har möjlighet att få en tag mot en depositionsavgift om 100:-. Torsdag är enda dag vi har bastuvakt och då med ett utökat ansvar att ordna med fika till ett självkostnadspris. Hoppas nu att många medlemmar passar på att stanna en stund, fika och snacka lite.

Vi har ju också fått färdigt vårt motionsrum i källaren med nya motioncyklar och andra redskap för alternativ träning. Vår vaktmästare Conny har verkligen gjort ett stort jobb med att måla och fräscha till golvet på ett alldeles fantastiskt sätt. Katti, Anki, David, Jonas W och Karin har jobbat med förslaget från idé till att bestämma färger, göra inköp och se till att det snabbt blivit färdigt.

Michael jobbar med att förbereda Preotävling i maj.

Förberedelser för Aqua är också i full gång. Nisse har gjort en första inbjudningsbroschyr till orienteringen. Vi kommer även i år att samarbeta med Motionspalatset och Cykelklubben i en klassiker. Vi har fått 10.000:- från Idrottslyftet att använda till att erbjuda ungdomar i skolan en gratis startavgift samt utlottning av priser. Nyhet i år är att vi kör allt under en dag lördag den 6 juni. Vsk kommer att ha hand om Auqaloppet och då blir det naturligtvis tidtagning. Du kommer snart att bli kontaktad för en funktionärsroll.

Vi har även fått idrottslyftspengar för att göra ett sommarprojekt på Ursands camping. Dels att erbjuda Vänersborgsungdomar orientering men även att sälja naturpass och erbjuda orientering till campinggäster. Karin, Hanna, Johanna, Evelina och Per kommer att ansvara för detta tillsammans med en handledare. Det skall bli mycket spännande vad vi kan göra med ett sådant här projekt.

Erik S, Samuel och Björn kommer att delta i orienteringskonfirmationsläger under ett antal veckor i sommar.

Du missar väl inte klubblägret sista helgen i maj ute på Ulvön. På söndag blir det KM-dag vid Vektorsjöarna i Hjärtum.

Vi syns på alla härliga tävlingar
Gunilla