Under tävlingsskjortan

 


 

Therese Dahlström

Knappt hann bläcket från förra nyförvärvsintervjun torka förrän det plingade till i mailboxen och nästa uppdrag för Viskaren- redaktionen blev att intervjua ytterligare en ny klubbmedlem och förstärkning till damtruppen. Med en syster som redan springer för klubben och med släkten boende i grannstaden valde Therese Dahlström att springa kommande säsong(er) för Vänersborgs SK. För hemsideläsare exklusivt:

Under tävlingsskjortan på Therese Dahlström!

- Varför valde du VSK?
Den goa stämningen!

Jag har kikat på de röd/svarta-färgerna ända sedan barnsben och så det skall spännande att vara en del av klubben som alltid placerar sig i ingången till målfållan. 

- Vad gör du när orienteringsskorna torkar mellan passen?
Sneglar vidare på längdpjäxorna och undrar om de har andats tillräckligt sedan sist så att de är redo att ge sig ut på ett pass. Busar med mina två härliga döttrar Elina och Wilma!

- Kan du reda ut din släkthistoria?
Vad jag vet har viss del av min släkt bott på samma plats (Skoftebyn i Trollhättan) i 6-7 generationer. Jag själv och syster Martina växte upp där med härlig närhet till Slätthultsskogen och dess platta omgivningar gav perfekta möjligheter till inlärning av planbildsorientering. Pappa PO var vår stöttepelare och den stora orienteringsentusiasten som körde oss vart vi ville, bara det var kopplat till orientering eller längdskidåkning. Mamma Anita har alltid ställt upp, åkt med och hejat på. Både jag och Martina är dock nöjda över att mammas DNA relaterat till lokalsinne inte har överförts till någon av oss. Hon har nämligen till och med kommit bort på etappbussarna under 5-dagars, så att övriga familjen fått ge sig ut på extra träningspass för att leta reda på henne.

- Vilken är din största merit?
Ja, det måste nog vara O-ringenframgångar under åren. Någon förstaplats var det väl i ungdomen och sedan har jag varit på prispallen under USM.

- Vilken är din konstigaste merit?
Gästriklandmästare i spott med tuggummi!

- Vad jobbar du med?
Försöker tänka som en svets på ESAB ur ett kemisk perspektiv genom att djupstudera svetsfogar, svetspinnar, elektrodhöljen etc.

- Vilka klubbar har du tidigare representerat?
Den blå/vita moderklubben TSK samt 8 år i den mindre medlemstäta klubben Hofors OK.

- Vad kommer du att tillföra VSK?
Många års erfarenhet från terrängen kring Dalarna/Gästrikland, om vi nu någon gång skall dit och dominera. Dessutom är jag mycket utpräglad ”trädrundare”, kan vara bra att känna till tekniken framförallt vid kavlar.

- Vad förväntar du dig av VSK som förening?
Många sociala och puschande träningspass. Dessutom hoppas jag att jag någon gång får möjlighet att delta vid kavlar. Det har jag sannerligen saknat!


- Beskriv med 3 ord…

-         Dig själv: lång, målmedveten, glad

-         Vasaloppet: upplevelse, 9 mil, moraklockan

-         Tumkompassen: fantastisk, snabb, given

-         Ljummen öl: inte, inte, inte

-         Staden Vänersborg: skräcklan (tänker troligen egentligen på våffla), gemytlig, lagom

-         Frågorna under denna intervju: avslöjande, utmanande, tänkvärda

Viskaren hoppas att Therese kommer att trivas så långt bort från kiosken på TC som det är möjligt att komma. Hon kommer inte sitta ensam! Välkommen!