Tredje året för AQUA orienteringen

Vi startade upp AQUA-orientering av ett antal anledningar

Vi ville ha en karta i Skräcklanparken. Vi gjorde då ett idrottslyftsprojekt där vi först ritade en karta och sedan var ute i skolor och informerade. Som avslutning bjöd vi in till AQUA orientering. En tanke fanns att det skulle finnas denna möjlighet för skolungdomar varje år.

Vänersborg startade upp AQUA-festivalen med inriktning på vatten och natur. Det kändes som VSK bidrog på ett bra och naturligt sätt med en orienteringstävling nära festivalområdet. Vi ville på detta sätt visa upp vår underbara sport i kommunen.

Tanken var att vi skulle lära upp nya funktionärer och då gärna unga. Det är ju förhållandevis ett enkelt arrangemang då vi inte behöver ordna med toaletter och duschar.

Vi trodde att detta var ett bra arrangemang för vårens nybörjare, inte bara i vår klubb utan även i våra grannklubbar, att vara med på en ”riktig” tävling.

Många goda tankar men det blir inte alltid som man tänkt sig. Det är mycket som konkurrerar i skolavslutningstider. Skara sommarland drar många starter på söndagen. Det är svårt att nå ut till nya personer. Vi gamla erfarna ledare har inte riktigt orkat med att lära upp nya utan det har blivit ”gamlingarna” som gjort det igen. Anders Wassblad drog ett tungt lass när det gäller banläggning i år. Det var inte riktigt meningen. Samma med Jesper i sekreteriatet med flera. 
Det känns också som AQUAfestivalen bytt inriktning och blivit mer en musikfestival. Vi har inte kunnat profilera oss som vi önskat.

Vi har många plus. Vi har fått en karta i parken som vi har använt och kommer att få mycket glädje av. Vi har haft bra arrangemang och jag vet att många utanför vår sport är imponerade av vårt arrangemang. Flera nya har också varit med och lärt sig på olika funktionärsposter. Jag vet också att många tävlande har uttryckt att det varit en kul och vacker tävling. Samarbetet med Vattenpalatset har fungerat utmärkt och gett mervärde till de tävlande. Vi har varit med i tidningsreportage varje år och på så vi skapat goodwill åt vår sport. Alla har sett mycket glada ut när de gått i mål och vi har haft ett vackert väder.

Men 181 startande är för lite tycker jag. Då är det bättre att vi satsar på Frida City sprint. Vi som jobbat med AQUA kommer att föreslå att vi lägger ner tävlingen. Vi tar ett definitivt beslut på höstmötet. Hör gärna av dig till mig om du har några tankar kring detta.

Jag vill passa på att tacka alla funktionärer. VSK har underbara människor som alltid ställer upp i klubben. Förutom Anders W och Jesper som jag redan nämnt har vi Conny S och Göran L som ansvarar att det blir uppbyggt på ett gediget sätt . Britta och Berit finns alltid med. Marita och Elisabeth såg till att det fanns ett fantastiskt prisbord. Lasse är en omtyckt speaker. Jonas fixade starten. Ingegerd, Irene, Ingrid med flera såg till att vi hade en marka. Nisse fixade inbjudan, pm med mera. Lars S, Lars W, Leif M, Torbjörn, Anders C, Niclas plus alla underbara ungdomar fanns där på sin lediga lördag. Till detta kommer kontrollutsättare och andra funktionärer 
TACK alla ni som jag nämnt men även ni som inte är omnämnda.

Gunilla Hogedal 
Tävlingsledare