Daladubbeln 2010


Det bjöds på soligt men kylslaget senhöstväder när den traditionsenliga Daladubbeln avgjordes sydväst om Falun. Daladubbeln är en patrulltävling som avgörs över två dagar, med stafett på lördagen och ultralång distans på söndagen. Det sammanlagda resultatet räknas. Bland de nästan 2000 ungdomarna fanns naturligtvis några tappra VSK-are. Flest hade vi i D14 klassen och det var också där vi rönte de största framgångarna. Bäst gick det för Line som tillsammans med Hanna Karlsson från Markbygden slutade på 8:e plats bland 122 startande patruller. Tjejerna hade smak på mer och var i ledning en bit in på slutsträckan vid lördagens stafett, men ett litet misstag från Line gjorde att några lag smet förbi. På en mycket fin 18:e plats slutade Olivia i par med Svea och även Lisa i par med Hanna Lindström från Tranan skötte sig utmärkt med en 29:e plats.

I klassen H16 var Erik och parkamraten Jesper Liderud den snabbaste patrullen av alla om man räknar till startpunkten och från sista kontrollen. Tyvärr var det några patruller som var lite snabbare på resten av banan, vilket betydde att killarna slutade på plats 71 av 108 patruller. I samma klass klev Björn direkt ur sjuksängen växlade bara dryga halvminuten bakom täten på stafettens första sträcka. Parkamraten Pontus Karlsson från Markbygden tappade något, men gick i mål på en klart godkänd 19:e plats. Tyvärr skulle det visa sig att Björn inte återhämtat sig helt från sin förkylning och vid söndagens långdistans gick han i den berömda väggen. Istället för målspurt blev det biltransport och vila i sjukvårdsvagnen.

Daladubbeln är magnifik orienteringspropaganda. Vid söndagens tävling är det tradition att klä ut sig och fantasin har inga gränser. I tider av vikande deltagarsiffror behåller tävlingen greppet om deltagarna. Senhöst, kyla och långa tuffa banor verkar inte skrämma och sällan ser man så många glada och uppspelta orienterare. Västergötland ordnar varje år en bussresa och i år samlade den över 200 ungdomar fördelat över fyra bussar. Alla skötte sig utmärkt och framför allt våra deltagare från VSK.   Resultat 

/Peter C