Gunilla Hogedal beskriver nedan lite kring Torpajoggen



Jag har fått ett antal frågor kring vårt nya projekt Torpajoggen. Eftersom vi är en bra bit över 400 medlemmar  så tänkte jag försöka svara på en del av frågorna på detta vis. Det är viktigt att att just du känner för Tropajoggen på något sätt

Vems ide är det?
Jag har följt Alehofs Kvantumserie under några år och sett vilken framgång det är. Jag nämnde detta för Peter Cederberg som verkligen tände till och tyckte att vi skulle köra detta.

Varför gör vi det?
Huvudskälet är att vi behöver löpträna. Det är inte alltid så kul att springa själv på elljusspåret. Karin Haase var med på provlöpningen och uttryckte sig så här: Vad kul det var när vi alla startade samtidigt i alla åldrar. Jag hade sprungit halva varvet utan att tänka på det. Ett bra sätt för ungdomsledarna att få med fler till löpträning.

Vi satsar väl ändå mest på orientering?
Alla orienterare behöver löpträna. Bra när det är mörkt och man ändå inte kan träna teknik i skogen.

Måste vi hela tiden tävla?
Absolut inte. Du kan ju vara med utan tidtagning. Men jag är övertygad om att den bästa tävlingen är mot sig själv och klockan. Att förbättra sin löptid varje vecka.

I Alehof heter det Kvantumserien. Varför har vi inte med Kvantum?
Kvantum har fått frågan men tackat nej. Leif Bengtsson på Torpahallen tyckte detta var en kanongrej och hoppade med direkt.  Kul med sådana samarbetspartners.

Varför introducerar vi detta så sent på hemsidan. Bara någon vecka innan vi kör igång?
Det beror på att vi väntade på svar från Kvantum.

Varför blandar vi överhuvudtaget in en sponsor?
För att det skall bli en kul grej och fest. Vi bjuder ju även in icke medlemmar. Sedan vill vi också tjäna pengar till klubben.

Varför tar vi betalt av ickemedlemmar?
De får mycket för pengarna tycker jag. Vi ställer upp med tidtagning och resultat. Värdecheck varje vecka från Torpahallen samt utlottning av varukorgar.

Nu hoppas jag att alla gör reklam kring detta på arbetsplats, skola, grannar etc. Alehof har över 250 betalande varje vecka. Jag vet att flera medlemmar bakar och säljer i markan så även där gör man de en bra vinst i Ale.  Vi har med ett par nya medlemmar i klubben som ansvariga. Anders Zetterlund och Gunnel Jernstig tar emot anmälan etc. Naturligtvis ställer Anders Wassblad upp och hjälper till på ett som vanligt fantastiskt sätt. Vi bygger målfålla varje vecka och här finns Patrik Svalin med och naturligtvis vår stöttepelare Conny Sahlin.  Peter C sköter alla kontakter med Torpahallen. Patrik S  kommer även att skriva i tidningen Vänersborg just nu. Hemsidegruppen ser till att resultat kommer snabbt ut på hemsidan.