Ordförande har ordet

Det har snöat i massor, solen skiner och jag kan ge mig ut i underbara spår vid vår skidstuga. Jag möter många Vskare men även många,många andra Vänersborgare som alla är glada och hälsar med ” Vilka spår så fantastiskt.” 

Nu är det ju inte så att spår gör sig själva. Det ligger ett enormt arbete att få till det. Först skall det ”sladdas” innan man kan göra spår. När det kommit så enorma mängder snö räcker det inte med att köra skotern en gång. Allt detta görs ideellt. Vsk har inte en enda bidragskrona till detta. Förutom den ideella insatsen är det också bensinpengar och skoter vi ställer upp med. Vad jag förstår är det Conny Sahlin och Göran Larsson som är i spetsen för detta arbete. Även Peter Cederberg har kört ett antal gånger. Vi är många både medlemmar, men säkert även icke medlemmar, som vill säga TACK för att ni ställer upp.

Vi väntar nu på Viskaren. Den är klar och på väg ut. I den summerar vi året som gick med verksamhetsberättelser och andra artiklar. Där finns även inbjudan till vårt årsmöte den 10 februari. Har du tänkt lämna in någon motion hoppas vi att du respekterar det stoppdatum vi satt till den 27 januari. Detta för att styrelsen skall få en rimlig chans att behandla dem.

Nu är det nytt år och vi rivstartar vår verksamhet igen. I veckan som kommer vet jag att SM-ledningen och Frida City Sprint grupp har planerat möte.

Fredag-Söndag är det elitläger på hemmaplan.

Lördag den 9 januari är det första pastalördagen. Jag är tillsammans med några ungdomar i M-group och Gold team ansvarig för pastan. Om det fortsätter att vara härliga skidspår blir det individuell åkning. Annars är det gemensam löpning med start 10.30. Från 12.30 serveras pastan därefter kommer Lasse och jag att visa bilder och berätta om vår orienteringsresa till Madagasker-Reunion-Mauritius.

Söndag är det Vintercup i Blåsut.

Måndag blir det härlig gymnastik igen. Antin och Jenny hälsar oss välkomna till Huvunässkolans gymnastiksal 19.00.

Tisdag är det träning från badhuset för M-group, Goldteam, Starteam och Stigfinnarna . Vi springer ut klockan 17.30 (intervaller) därefter är det bad mellan 18.00-19.00.

Torsdag är det träning från skidstugan med fika efteråt.

…och sedan rullar det på fram till orienteringssäsongen börjar. PastaLördagen den 6 februari kommer SM-gruppen att presentera upplägg och tänk inför vårt arrangemang i september 2011.

 

Gunilla Hogedal