Ordförande har ordet

Vi startade året med full fart. Träningen blev dock inte som den brukade på lördagar. Vi åkte skidor istället för gemensam löpning. Härliga spår men skidor åker man mer individuellt än i grupp fast efteråt samlades vi till gemensam pastalunch med föreläsningar. Vi var uppåt 90 personer dessa lördagar. På söndagar sprang vi Vintercup. Det blev ett väldans snöpulsande. Måndagar gymnastik, Tisdagar: badhusträning eller nattcupssnöpuls. Torsdagar: skidåkning med fika efteråt. Så blev det mars och allt detta skulle ersättas med vårens orienteringsträningar och inte minst tävlingar. Orienterarna kom av sig helt. INSTÄLLT är det ord vi läser överallt. Alla tävlingar samt Sakoträningar. Helt plötsligt blev det tomt även på träningstillfällen. Vart tog alla vägen?
Nu har det varit ett litet gäng som startat på långpass på lördagar 9.30 och de som inte sprungit så långt har sprungit ut lite senare. Det har varit underbart härligt att springa tillsammans igen efter all skidåkning. Vi har sprungit ner till Ursand och tillbaka för att avsluta med några härliga backträningar i oljehamnsbacken. Vi springer gemensamt och försöker plocka upp folk som inte orkar ända ner till Ursand för att samlas vid oljehamnsbacken. Eftersom jag inte orkar så långt vände jag tidigare och sprang hemåt i lördags. Markus Pettersson trodde att jag var efter när han sprungit fram och tillbaka till oljehamnsbacken varvid han vände för att plocka upp mig. Det slutade med att han sprang ända ner till Ursand ytterligare en gång. Det blev ett långt träningspass för Markus! På lördag har du chans att vara med. Conny och Britta Sahlin ser till att det blir ordning och reda med gemensam löpning 10.30. Jag personligen kommer dock följa med den grupp som sticker till Spring Cup i Danmark för att tävla i helgen. Det är tydligen barmark där och det skall bli så härligt.

Förra veckan var jag på årsmöte för Västergötlands orienteringsförbund som vi ju är en del av. Det finns en hel del aktiviteter. Kolla in www.orientering.se/vastergotland

Modevisningen var en riktigt kul och annorlunda grej. Det är inte lätt med sponsorer i dessa tider. Sponsorgruppen har gett sig den på att fylla hela våran tavla med skyltar. Det var då idéen, med att gå runt till butiker i staden och erbjuda dem en modevisningen med klubbens medlemmar som modeller om de köpte skylt, kläcktes. Carlotte Österman höll i trådarna och som ni ser av Torbjörns Salomonssons häftiga bilder hade både modeller, publik och sponsorer en riktigt kul kväll. OBS. Du gynnar väl våra sponsorer när du handlar.

SM planerandet är i full gång. Du följer väl SM-bloggen.
Varje vecka träffas Vårrusansvariggruppen. Vi hoppas nu att snön försvinner så att alla damer känner lust att anmäla sig. Speciellt spännande i år när det är en ny bansträckning genom centrala staden.
Den sista helgen i maj blir det klubbläger som vanligt. Denna gång på Hotell Dalsland i Ed.
Vi kommer i år att satsa mycket på kvalite på träningarna och gemensam uppföljning med Garminklockor som hjälpmedel. Naturligtvis skall vi ha kuliga lekar och inte minst längtar vi till Lars och Lars förnämliga grillkväll som brukar bli en sådan succé.
Nybörjarkurser och fortsättningskurser är på gång. Inbjudan kommer inom kort.

Som vi berättade på årsmötet är det över 120 nya medlemmar detta år. De flesta vill stötta klubben då vi tillhandahåller så fantastiska skidspår. Denna vecka är det styrelsemöte och en av punkterna är hur vi tar hand om alla dessa nya medlemmar.

Hoppas vi syns snart på tävling för det är väl därför vi finns till, eller hur….

Gunilla Hogedal