Ordförande har ordet

Så har ännu en orienteringssäsong kommit till ända. Det blev inte riktigt som det brukar denna vår. Inga löppass tillsammans i början på året. Massor av inställda tävlingar. Under påskhelgen var jag på konstresa. Det var första gången på 35 år jag gjorde något annat än orienterade under denna helg.

Nybörjarkurs unga och gamla, fortsättningskurser, Ungdoms-SAKO, klubbläger, 10-mila, Jukola, O-camp, konfirmationsläger, Aquasprint, preo-orientering, Idrottsmässan let´s move, SM-förberedelser, och naturligtvis en del tävlingar när snön slutligen försvann. Listan blir ändå lång när vi radar upp alla orienteringsaktiviteter klubbmedlemmarna aktiverat sig i under detta första halvår. Vårruset gav extra jobb i och med den nya bansträckningen. Jag väntar nu med spänning på det ekonomiska utfallet från arrangemanget.

Orienterarna är inte passiva under sin semester. Jag tror Britta och Conny Sahlin är flitigast. Fjällorientering +Idre 3 dagars, Sälen 3-dagars, Havs-Ol i Blekinge, Trekvällars i Skåne, Hallands 3- dagars och sedan 5-dagars. Britta springer 24 tävlingar under sin semester! Cederbergs ligger nog i samma härad. Här kan vi gratulera Björn till en seger i Idre 3-dagars. Ett gäng är nere i Italien. Själv åker jag till Läsö och springer 3 tävlingar och sedan bär det iväg till Trondheim för att titta på VM men naturligtvis också delta i 6 publiktävlingar.

Conny F jobbar med skötsel av vår stuga sedan många år. Det är många Vänersborgare som har glädje av våra prydliga gräsmattor och grönområden kring vår anläggning. Förra året rustade vi upp herrarnas omklädningsrum. Denna sommar målas damernas omklädningsrum om. Våra uthyrare har varit flitiga. I juli kan du höra danska i skogen då danska orienteringsförbundet hyrt vår stuga några sommarveckor. Lars Sandgren har personalansvar för Conny. Han kommer att titta till det hela när Conny är på semester.

Jag är mycket nyfiken på hur det går med försäljningen av naturpass och då speciellt fotonaturpasset som är en nyhet för i år. Skall bli spännande att se om vi har nått ut. Vi hade ju en mycket fin artikel i ttela. Är det någon som har idéer om hur vi skulle kunna vara flitigare i aktiv försäljning? Hör av dig till mig. Vi har ju möjlighet att både tjäna pengar till klubben samtidigt som vi gör reklam för vår fina sport.

Jag önskar alla klubbmedlemmar en riktigt härlig sommar. Om du hinner ligga i hängmattan så dröm om alla härliga hösttävlingar.

Vi syns i skogen

 

Gunilla Hogedal