Ungdomarnas Danmarksresa!

Under Kristi himmelfärds helgen åkte Goldteam och juniorerna tillsammans med ledare och en del föräldrar på träningsläger i Danmark. Vi bodde i Knudhule(mellan Silkeborg och Århus) på ett vandrarhem precis bredvid en fin liten sjö.

På onsdagseftermiddagen bar det iväg med färjan till pølsens land. När vi kom fram gick alla och la sig med en gång. Torsdagen bjöd på tävling i Århus. Det var ganska långa banor i parkterräng och bokskog med inslag av 40cm höga häckar man inte fick hoppa över, järnek och parkbesökare. Men det var väldigt kul ändå! Efteråt åkte några in i staden på sightseeing och fikade. De andra åkte tillbaka till vandrarhemmet och spelade lite minigolf. På fredagen åkte alla, förutom de seriösa till Legoland! Där var det tjockt med folk och värmebölja. Men det var väldigt kul ändå! De seriösa var i skogen och tränade vägval i det kuperade Danmark. Vi förstår inte hur de kan välja det istället för att åka till Legoland?! När alla var tillbaka på kvällen var det dags för god mat till alla ungdomarna.

Lördagsförmiddagen bjöd på en träning med LÅNGA banor i öppen fin skog fast det var jättekuperad terräng. Varmt och jobbigt var det, men det var väldigt kul ändå! Efter god chili con carne åkte vi upp till himmelsberget, det är 149m högt ett utav de högsta i Danmark. Där uppe var det himmelskt fin utsikt fast höjdpunkten för de flesta var nog glassen med guf sen efteråt. Tillbaka i Knudhule badade några i sjön och sen blev det dags för pannkakor. På kvällen samlades alla framför TV:n i Per och Eriks stuga. Men sen när det blev alldeles för varmt där inne jagade Erik ut alla och det blev läggdags. Sista dagen var det frukost kvart över sju och packning samt städning. När det var klart åkte vi iväg till tävlingen vid himmelsberget. Där bjöds det på långa banor och även där, väldigt kuperat. När alla var i mål duscha vi lite snabbt med våra vattenflaskor och drog sedan snabbt iväg mot färjan. Vi kom faktiskt i tid och hann till och med köpa glass innan färjan gick tillbaka till Göteborg.

Helgen har varit underbar och hur kul som helst. Vi ungdomar får tacka för att vi har fått full service, jättegod mat av Britta och Berit och väldigt bra och jobbiga träningar. Man kan sammanfatta helgen med att det har varit väldigt, väldigt varmt, mycket minigolf, god glass, kuperade träningar, bad i kall sjö och kanske lite för lite sömn…

Efter denna resa har vi alla även lärt oss att Danmark inte är helt platt överallt…

Av: Emelie, Per & Lisa