Hallandsstafetten 2011
 

05:00 startade en minibuss i Vänersborg med coach Jonas Hogedal vid ratten. Målet var Hallandsstafetten med TC beläget på Hallandsåsens norrslutning. Väl framme möttes vi av en parkering och ett TC med en lervälling i klass med Hallsbergs 5-dagars. Vädret var kyligt, men förutom regn och blåst fanns också spänning i luften då det var tävlingspremiär för många. För somliga var det till och med löppremiär i skog med karta i handen. Detta mycket på grund av den snö som fortfarande ligger djup på många håll och som begränsat träningsmöjligheterna i skogen denna långa vinter.

Hur gick då stafetten? Starten gick kl. 9 och vi hade två lag på startlinjen som var hungriga efter att se om hur vinterträningen gått jämfört med våra konkurrenter. Våra förstasträckslöpare hade en tuff uppgift med många meriterade herrar att slåss med. Tyvärr så gick det precis för dem som för de flesta i vår 8-manna trupp ganska så tungt på åkrarna. För dagens banor bjöd inte på någon större svårighetsgrad utan jag uppskattar svårighetsgraden till orange (dvs H14)! Så det var löpningen som skulle avgöra. Där var vi tyvärr lite efter denna gång och vi blev distanserade av de två GMOK-lagen som tog en dubbelseger i stafettpremiären. Vi blev 16e med 1:a laget och där sprang vi i löpordningen Mattias Nilsson, Martin Hogedal, Emil Tengvall samt Simon Sanderi. I 2:a laget sprang Jonas Wallin, Tobias Lindell, Johnny Hålsjö samt Johan Salomonsson och de fick slutplaceringen 28a.

Precis som våra lopp var arrangemanget ganska mediokert med bland annat lätta banor och högtalare som var riktade mot duschen istället för mot publiken. Så ska det inte vara på vårt SM;).

Vi tog våra leriga påsar och satte oss trötta i minibussen för att åka hemåt. I bussen hem var det precis som vanligt en härlig stämning och jargong vilket gör att vi alla redan ser fram mot Spring Cup och det med hopp om både med fräschare ben och bättre väder.

Resultat


Emil T