Kartkommittén informerar

Kartan är vår idrottsplats.

Vi har idag en hög standard på våra kartor och detta genom en regelbunden uppdatering. Men vi karterar också nya områden. De senaste åren har vi detaljritat i stort sett hela centrala Vänersborg inklusive området som ska användas på SM- stafetten i höst. I nedanstående flygbild är karterade områden markerade med blått. Det som står i tur är det rödstreckade området i öster och därefter Brätteområdet i väster markerat med gula streck.





Rekognoseringsarbetet har bland annat utförts av Jonas Gustafsson, David Bejbom och Tomas Johansson. Men vi har också anlitat extern kraft. Anders Sjögren från Vårgårda har ritat SM-kartan samt reviderat Ursands- och Starkeboterrängen. Magnus Carlstedt från Sävedalen har anlitats det senaste året. Detta tack vare att Magnus studerat i Trollhättan och därför inte haft så lång resväg till Vänersborg. Han har verkligen varit produktiv och det känns skönt att vi snart är klara med hela centrala Vänersborg samt en närkarta i Frändefors. Dock kräver kartor i bebyggelse och närområden alltid regelbunden uppdatering; det byggs nytt, nya vägar dras fram och andra förändringar sker ständigt. Nedan ser du tre kartklipp från områden som Magnus karterat de senaste månaderna.





Alla kartorna finns i en databas som möjliggör kontinuerliga uppdateringar och justeringar. Vi har valt att använda OCAD-systemet som också är ett bra hjälpmedel när man ska lägga banor. I VSK:s kartkommitté ingår Lasse Hogedal, Jonas Gustafsson, Michael Johansson och Jonas Hogedal.