Träningsresa i Portugal mars 2011.
 

Vi startar vår resa lördag morgon ner till Landvetter. Vår reseledare Jesper ser till att vi får biljetter och att vi kommer till incheckningen. Vi vägde spänt våra väskor som inte fick överstiga 20kg. Anders C hade mest med sig, väskan vägde 16kg och Jonas W väska vägde enbart 7kg, dessutom hade han plats för en morgonrock (imponerande ur ett kvinnligt perspektiv ).

I väntan på flyget hamnade vi framför OS TV:n och fikade och småpratade, så att vi reagerade först när de ropade ut i högtalarna om sista avgång för vår flight! Flygresan gick smärtfritt och framme på Lissabons flygplats mötte vi upp Daniel N, som redan hade tagit en mycket bra plats i hyrbilskön. Våra chaufförer Carlsson och Netz fick snabbt ut bilarna och väl ute hade temperaturen på några timmar ökat till plus 16 grader – härligt!

Vid elva tiden kom vi fram till vårat boende för träningsveckan – Land´s Hause Camping och Bungalows ca 15 mil norr om Lissabon, vid kusten ( kanske blir det nordväst ). Vi delade upp oss i 2st Bungalows; Johan S, Walle, Netz i den ena och Jesper, Carlsson, Johan H, Charlotte i den andra.

Vår reseledare föreslog att vi gjorde lunch var ”stuga” för sig och att vi åt middag gemensamt efter 2:a passet och så blev det. Vi turades om stugvis att laga i ordning middagen och emellanåt ”kivades” Hellman och Charlotte om eurosport med ”fight club”, skulle vara på eller inte.

Vi hade fått en massa kartor med färdiga banor att välja emellan. Under 1:a middagen gick vi igenom och prioriterade och planerade upp träningspassen. Johan H utsågs till träningschef och det visades vara ett gott val då vi alla var mycket punktliga för avgång och väl genomförda pass.

Terrängen var, de flesta passen mycket fin, öppen, tallskog. Jag tyckte det var lurigt med kurvbilden till en början, sänkor, åsar, höjder, små gropar. Jag såg det som extra teknikträning att nästan enbart använda brun kurvbild.

Brukligt var att köra ett race om dagen och då var det oftast upplagt i flera olika slingor. Detta passade bra, då vi kunde anpassa våra banlängder utifrån vår egen träningsnivå.

Det andra passet skulle vara mer långdistans med lugnare teknikträning. Vår träningschef ville oftast ta ett extra träningspass. ( Denna anda av lust/vilja att träna tror jag vi påverkas av, i mitt fall blev jag inspirerad och gick ut några dagar till gymmet efter frukost och gjorde styrkeövningar ).

Någon dag tränade vi i starkare kupering med många kullar upp och ner och en annan dag i kulliga sanddyner, då ökade pulsen direkt till en annan nivå. Vår pressfotograf Johan S fotade och missade inga detaljer av våra träningar. ( Jag undrar om han har en ambition att ta över alt. konkurrera med hans far? ).

Efter träningspassen var det viktigt för grabbarna att jämföra sträcktider, då märkte jag av en hel del positiv tävlingsenergi. Mer av tävlan blev det sista passet då vi hade läger mästerskap och Netz var mycket nöjd över hans pall plats. Johan S vann KM i freesbee och det var han mycket nöjd med.

Den tredje dagen gjorde vi en heldagsutflykt och skulle passa på att se lite av Coimbra ( Portugals tredje största stad ) emellan passen. Vi åt en rejäl pizza buffé och körde ett varv runt med bilen ibland kultur byggnader. Prioriteringen blev istället sportbutiken - Decathlon – där vi alla mer eller mindre hamnade i ”shoppingextas”.  Nöjda och glada genomförde vi lätt 2:a passet, precis innan mörkrets inbrott.

Nu hemma igen känner jag mig (och troligtvis fler med mig) inspirerad att fortsätta träna och alldeles snart få åka ut på tävlingar igen!

Charlotte