Rikslägret i Sälen

Jag och Line har deltagit på rikslägret i Sälen.

Rikslägret är ett läger för alla orienterings ungdomar mellan 13-16 år. Lägret anordnas varje år av SOFT och cirka 400 deltog i årets upplaga. Eftersom det bara var vi två med från VSK hade vi ordnat så jag bodde med Ravinen och Line med Tullinge.

Det var två träningar per dag och flera av banorna var lagda av landslagslöpare. Det var olika typer av övningar t.ex korridor ol, kurvbilds ol och linje ol. Terrängen var väldigt fin men svårorienterad och tuff.

Lägret avslutades med en knock out sprint där första priset i varje klass var en mountain bike från Bianchi värd över 6000 tusen kronor. På fredagen var det kval med individuell start och både jag och Line lyckades ta oss vidare till semin. Jag lyckades tyvärr inte ta mig till final då jag bommade en kontroll och det har man inte råd med. Line sprang däremot riktigt bra och vann sitt semifinal heat och tog sig till final. I finalen överraskade hon oss alla när hon spurtade till sig segern på ett sätt till och med Erik "Spurtarn" Skärberg skulle blivit imponerad av.

Här kan ni läsa mer om tävlingen

Vi hade en jättekul vecka med en massa bra träning och lärde känna många nya kompisar. Vi är väldigt glada att vår klubb gav oss möjligheten att vara med.

Björn