Denna sida är inaktiv

Du hittar oss på
www.vanersborgssk.se
Jun 202013
 

Vid en pastalördag i vintras satte sig Lisa, Line, Olivia och Emelie vid mitt bord. Vi vill göra en SOL-skola som sommarjobb. Finns det en vilja och möjlighet till detta?
Mitt svar var då att jag vill ha en plan på: hur ni tänkt, för vilka, när i tiden osv. Tjejena återkom med sina tankar och jag förstod att de verkligen tänkt till och hade en realistisk och genomtänkt idé. Jag gick vidare, skrev en projektplan, sökte bidrag från Idrottslyftet och beviljades resurser.

Tjejerna fick klartecken och sedan har det varit många planeringstimmar innan startskottet gick i söndags. 20 barn mellan 6 och 10 år kom klockan 09.00 och gick hem 15.00. Jag var med första dagen i kulisserna och jag kan bara säga att jag är så imponerad. Tidsscheman var gjorda. Några ledde aktiviteten medan de andra förberedde nästa grej. Det var häxan, träsktroll, stämpling, passa kartan, kartteckenlekar och mycket ute i skogen. I uppgiften ingick också att de ska följa upp deltagarna i höst och försöka få med dem i vår verksamhet. Det tror jag inte blir något problem. Ögonen lyste på barnen och de hade haft så kul. Som lilla Olga sa: Detta får inte vara slut nu!

Det var trötta ledare som pustade ut efter fyra intensiva dagar. Som svar på min fråga vad känner ni nu kom ord som “glädje”, “lycka” och “allt känns så bra”. Vilka tjejer och ledare vi har! En sak är säker; dessa kommer inte att bli några arbetslösa ungdomar i framtiden. Har man ett sådant driv och viljekraft får man alltid jobb. Det vet jag. Nu väntar vi på deras egen berättelse från dagarna.

/Gunilla Hogedal