Denna sida är inaktiv

Du hittar oss på
www.vanersborgssk.se
Oct 222018
 

Med 2017 års soliga och fina Dala-dubbel i minnet var det ingen tvekan om att vi skulle åka tillbaka detta år. Så nu var det dags. Med minibussen fullpackad lämnade vi Vänersborg för en helg med ungdomstema på Lugnet i Falun. På lördagen sprang ungdomarna 2-manna stafett. Vänersborg hade 4 lag på startlinjen, varav 2 i kombination med andra klubbar. Solen strålade och humöret var på topp.
Efter tävlingarna kunde vi stolta konstatera att våra ungdomar är väldigt duktiga. Alla hade gjort mycket bra ifrån sig med fina placeringar i den tuffa konkurrensen. På söndagens patrulltävling över ultralångdistans fick Vilgot och Gabriel till ett nytt fint lopp och i totaltävlingen kom de på en imponerande 3’e plats i den stora H-10 klassen. Lyckliga killar som fick gå upp på prispallen och ta emot var sin popcorn-maskin till folkets jubel. Liam och Julius (Falköping) lyckades också mycket bra och kom på en finfin 4’e plats i H12. Dala-dubbeln är kanske ffa känd för att de som vill springer utklädda på söndagens patrull. Bland Vänersborgarna hade Ida S och Elvira gått in för utklädnaden och patrullen ”katt och mus” sprang 4 km i terrängen runt Lugnets skidstadion på ett imponerande sätt. Matilda åkte till Falun med Västergötlands Orienteringsförbund och skymtades glad bland kompisar från andra klubbar, iklädda ett kaxigt meddelande på ryggen till bakomliggande orienterare.
Ännu ett år åker vi hem i minibussen glada och nöjda och konstaterar att Dala-dubbeln tar sig in på listan bland årets roligaste tävlingar. Med strålande sol, hotellvistelse, bad och restaurangbesök är både mammor och barn nöjda över en lite ”lyxigare” variant av orienteringstävling… och vi lär återkomma. Kanske får vi med oss en minibuss till?

    

  2 Responses to “Dala-dubbeln”

  1. Grattis till fina placeringar & utklädander ?

  2. Stort grattis till ungdomarna !! och stort tack till ledarna.