Elitnyheter 2011-202

 

 VSK-laget 44:a på Smålandskavlen
(111031)
Tyvärr blev det några rejäla bommar på den första nattsträckan då Smålandskavlen avgjordes i Mariannelund. Sedan gick det bra och laget plockade placeringar för varje sträcka och sprang i mål som 44:e lag. Smålandskavlen

Dags för Smålandskavlen
(111025)
Till helgen är det sista stora stafetten för året och VSK har ett lag på startlinjen när tävlingen avgörs i Mariannelund. Info om tävlingen finns härVSK-laget

VSK-framgångar vid IFK-kavlen
(111022)
IFK Göteborgs höstbudkavle avgjordes i år för 35:e gången och som många gånger förr så återfanns VSK i den övre delen av resultatlistan. Förstalaget med Jenny, Emelie, Martin och Tobias sprang in som tvåa, endast 35 sek efter segrande GMOK. Även andralaget med Viktor, Charlotte, Jonas W och Mattias skötte sig bra. Det räckte til en sjätteplats bland de 43 startande lagen. Resultat.

VSK med två lag på IFK-kavlen
(111019)
På lördag avgörs årets upplaga av denna traditionsenliga stafett och VSK ställer två lag på startlinjen. Info om tävlingen finns här.

Sofia närmast final på SM-lång 
(110911)
Sofia var närmast av VSK:arna att gå till final på SM-lång som i helgen har  avgjorts utanför Alingsås. Hon kom på plats 14 och var 23 sekunder från tolfte platsen som hade betytt final. I H21 var Tobias 8 minuter från final, Erik 4 minuter och Mattias hade 10 minuter till finalplats. SM-hemsidan

Jukola
(110619)
Årets tävling slutade tyvärr alldeles för tidigt för grabbarna. Mattias på förstasträckan hoppade i stridens hetta över en kontroll och därmed blev laget diskat. Stämningen i gänget var dämpad men vi ser redan fram emot att ta revansch på nästa stafett. Halden vann herrklassen och mer resultat finns här här

Dags för Jukola
(110612)
Kommande helg är det dags för Jukola, tävlingen avgörs i år 18 mil öster om Helsingfors nära den ryska gränsen. Mer info på Jukolas hemsida. VSK ställer upp med ett herrlag och vi önskar löparna lycka till.

VSK tog hem Aqua-kampen
(110605)
För tredje året i rad arrangerades Aqua-kampen under Aqua-festivalen. Det är en lagtävling mellan idrottsklubbarna i Vänersborg och VSK ställde upp som regerande mästare. Efter den inledande hinderbanan var VSK-laget, som bestod av Johan Å, Jonas W, Jesper S och Peter W, en bra bit efter, men väl på plats i roddmaskinen hämtades försprånget in och förvandlades till en seger. En seger som genererade 2000 kr till klubben från arrangerande Motionspalatset.

Dags för SM
(110412)
Efter en vinter som varit väldigt snörik har årets tävlingssäsong dragit igång. Det har blivit dags för de första SM-tävlingarna som för året avgörs på Gotland. Natt och sprint står på programmet och VSK skickar 3 deltagare till ön i öst. Martin och Jonas springer i seniorklassen medan Johan har tagit klivet upp bland de äldre juniorerna. Läs mer *

Dags för Spring Cup
(110316)
Till helgen är det dags för Spring Cup i Danmark. Vid fredagens inledande nattstafett ställer vi upp med två herrlag och vid söndagens stafett blir det två herrlag och ett damlag. Se nattstafettlagen och infoSpring Cup

Reportage från träningslägret i Portugal
(110316)
Förra veckan var sju VSKare i Portugal för att vässa formen inför vårsäsongen. Läs Charlottes reportage från lägret.

Hallandsstafetten
(110313)
Nu är stafettsäsongen igång. Premiären var den klassiska Hallandsstafetten. Resultaten blev kanske inte som man hoppades, men det kommer fler chanser under året att visa vad vi går för. Här läser du Emils reportage från tävlingen.

Lagen till Hallandsstafetten
(110309)
Det blir två herrlag till hallandsstafetten. Se dem här.

Träningshelg 11-13/1
(110204)
11-13/2 blir det träningshelg på hemmaplan.
Fredag: Spinning
Lördag: fm: Långpass från stugan em: Förlängd sprint
Söndag: Vinterrace Ljungskile
Mellan passen på lördag blir det pasta i stugan och snack om säsongen. Efter passet på lördag äter vi gemensamt för de som vill. Anmälan till Jonas H senast söndag 6/2. Vinterracet anmäls via eventor.

45:e plats på Smålandskavlen
(101031)
Det blev tyvärr inte någon framskjuten placering då årets sista stafett avgjordes i Tranås. De flesta skötte sig dock skapligt med ett litet plus för Martin som gjorde en fin 3:e sträcka. Laget slutade 45:a av 119 startande lag. Smålandskavlen

Dags för Smålandskavlen (101029)
I helgen avgörs Smålandskavlen i Tranås och som vanligt finns VSK på plats. Tyvärr har det blivit en del återbud, men vi ställer upp med ett starkt lag i herrklassen. Tobias och Tommy inleder på de två nattsträckorna. På söndagsmorgonen springer sedan Martin, Jesper och Erik. Smålandskavlen

Vi gör det igen! (100907)
På söndag är det dags för DM-stafetten och återigen ställer vi upp med 6 lag i H21-klassen. Totalt sett är det 16 lag från VSK på startlinjen i de olika klasserna. Lagen finns här.

Juniorerna lyckades bäst på SM-stafetten (100905)
Det var H20-laget med Simon S, Simon M och Johan S som bäst försvarade VSKs färger då SM-helgen i Umeå avslutades med stafetten. Efter tre stabila lopp slutade laget på en fin 15:e plats. För seniorlagen gick det lite tyngre. I herrklassen blev förstalaget 38:a, och andralaget 10 placeringar efter. För damerna blev det en slutlig 41:a plats.  SM-sidan.

Johan 13:e på medel-SM (100904)
Johan Salomonsson var den som lyckades bäst vid dagens finaler på medeldistans-SM. Ett stabilt lopp räckte till en fin 13:e placering i H18-klassen. Tyvärr lyckades inte Lina återupprepa gårdagens topplopp, utan slutade 36:a i D20. I D21 sprang Sofia in som 32:a. Bland H21-killarn stod Tommy återigen för ett bra lopp och slutade 5:a i B-finalen. SM-sidan.

Sofia, Lina och Johan till A-final (100903)
Tre VSK-löpare lyckades gå vidare till morgondagens A-finaler vid medeldistans-SM i Umeå. Lina stod för en mycket imponerande insats och sprang in på tredje plats i sitt D20-heat. I H18 Johan visade också fin form och sprang även han in som heat-trea. Sofia skötte sig mycket bra i sitt D21-heat och tog hand om den sista A-finalplatsen. Tyvärr var det ingen av herrseniorerna som klarade av att ta sig till A-final i den tuffa konkurrensen. Bäst gick det för Tommy som var en knapp minut ifrån.
Inför söndagens stafett är nu lagen uttagna.  SM-sidan.

Medel- och stafett-SM  (100902)
Det har blivit dags för de sista SM-tävlingarna för året och vi ser fram emot en fin tävlingshelg i Umeå. På fredag är det dags för kval på medeldistans, VSK representeras i H21 av Tommy, Tobias, Jonas, Emil, Johnny, Martin och Mattias. Övriga löpare är Sofia (D21), Lina (D20), Simon S (H20) och Johan (H18). På lördag är det dags för finaler och på söndag avslutas SM med stafetten. Två H21-lag, ett H20-lag samt ett lag i D21 är klädda i våra färger. Lagen spikas på lördag. Via SM-sidan. kan man följa tävlingarna.

Ny löpare till VSK (100805)
Under sommaren har truppen utökats med en löpare. Johnny Hålsjö, orienteringsfostrad i OK Alehof, har efter ett par säsonger i GMOK valt att ta på sig den röda tröjan. Johnny har redan hunnit testa den röda tröjan och med denna övergång hårdnar konkurrensen ytterligare. EK önskar Johnny lycka till i VSK.

66:e plats på Jukola  (100621)
Helgens Jukolakavle bjöd på riktigt tuff terräng och svår orientering vilket medförde stora misstag bland många av lagen. VSK-laget fick en mycket bra start och efter fyra sträckor låg man på 29:e plats och hade då endast 8 svenska lag före. Det fortsatte sedan skapligt men tyvärr blev det stora misstag på sistasträckan och laget slutade på en 66:e plats. Andralaget fick en tung inledning och pendlade sedan fram och tillbaka för att sluta på 301:e plats bland de 1535 startande lagen. VSK-resultat    Jukola-sidan.

Dags för Jukola  (100613)
Till helgen är det dags för den enorma Jukola-kavlen som avgörs i Kytäjä, 5 mil norr om Helsingfors. I år blir nytt deltagarrekord då över 1500 herrlag och över 1000 damlag är anmälda. VSK ställer upp med två herrlag och laguppställningen hittar ni här. Live-resultat mm kommer ni att hitta på Jukola-sidan.

VSK vann Aqua-kampen  (100605)
I samband med Aqua-festivalen så arrangerade Motionspalatset en tävling mellan idrottsklubbarna i Vänersborg. Tävlingen inleddes med en stafett på en hinderbana. Här var VSKarna lite taktiska och höll igen något. Ändå var man trea, bara sekunder efter Blåsut och IFK. När tävlingen sen avslutades med jaktstart på 4x500 m roddmaskin så släppte orienterarna på handbromsen och var snabbt förbi och ifrån de utpumpade bandyspelarna. Till slut blev det en solklar seger för laget som bestod av Johan S, Jesper S, Johan Å och Martin H.

Johan endast 22 sekunder från SM-guld! (100513)
Johan fick till två riktigt fina lopp vid dagen Sprint-SM. På förmiddagens kval vann han sitt heat stort. Även i finalen fick han till en bra lopp. Det räckte till en slutig 6:e plats, endast 22 sekunder efter segraren, i den hårda H18-klassen.
Även David och Simon tog sig till final, men där fick det inte till det riktigt. Båda slutade på en 28:e plats i H21- respektive H20-klassen
SM-sidan

10mila-förhoppningarna grusades (100502)
Några rejäla bommar på startsträckan av den så annars säkre Tommy gjorde att förstalaget fick en tung start. Stora upphämtningar vidtog sedan, men det räckte "bara" till en 69:e placering. Andralaget sprang dock mycket bra och noterade ett nytt klubbrekord genom att springa i mål som 102:a. Damerna hade också en tung start men sprang sedan upp sig till en 103:e plats. Läs mer.

Tiomilalagen klara (100425)
Till helgen är det dags för vårens stora mål. Tiomila avgörs i skogarna runt Finspång. Tävlingscentrum är beläget på Grosvad Arena. Här hittar ni info om tävlingen VSK ställer upp med sex lag. Här kan ni se herr- och damlagen. Det har blivit några ändringar ifrån lagen som presenterades i torsdags.

15:e plats på Kolmårdskavlen (100418)
Idag avgjordes det som för VSK var den stora tiomilarepetitionen och resultaten var blandade. Förstalaget utan den i London strandsatte David blev till slut 15:e. Läs mer här

Möte inför 10mila (100418)
Det är nu snart dags för 10-Mila. Efter träningen på Torsdag den 22 April i Skidstugan har vi en genomgång om vad som gäller angående resa, boende, mat och tävlingen med info om lag med mera.
Ni som kan tänka er att åka med och heja på våra lag är också välkomna, det kommer att bli ett mycket trevligt dygn med många spännande händelser.
Det blir total 6 st lag på startlinjen:
2 ungdomslag, 2 Damlag, 2 Herrlag

Dags för kolmårdskaveln (100411)
Till helgen är det dags för kolmårdskaveln, den avgörs i skogarna 20km norr om Norrköping. VSK ställer tre herrlag på startlinjen.

Johan sexa på Juniorcupen (100405)
I påskhelgen har de två första deltävlingarna i Elitserien och Silva Juniorcup avgjorts utanför Karlskrona. Åtta av VSK:s elitlöpare fanns på plats och i lördags var det långdistans på schemat. Tyvärr blev det inga topplopp, men ändå en del skapliga insatser i den stenhårda konkurrensen. Vid dagens medeldistans gick det betydligt bättre och allra bäst sprang Johan som blev sexa i H18. I H21 bommade David i början, men sprang sedan mycket bra och slutade 26:a. Sofia som tagit klivet upp i seniorklassen sprang idag i D21E2 där hon tog en fin sjätteplats och hon var endast 4 sekunder ifrån att ta en plats i nästa elitserietävling. Resultat 

Spring Cup (100331)
Första stafetten är avklarad och laget sprang bra. Erik sprang bra på första trots en jobbig startposition. Han kunde växla ut David på 32:a plats, när Martin sedan stod och väntade hade det bara växlat 20 lag innan han fick springa ut i den snöfria skogen. En stabil sträcka senare fick Simon ansvaret att ta ankarsträckan. Junioren kämpade på bra i hårt motstånd och 29:onde platsen var bärgad. Närmast i stafettväg ser vi fram emot Kolmårdskaveln den 17 April.
Martin och Simon gjorde också bra individuella lopp på Nattsprinten där de slutade 3a respektive 4a.

Laguppställning Spring Cup (100321)
Nästa helg är det dags för årets första stafett, Spring Cup. Vi ställer upp med ett lag i herrklassen och laget ser ut så här:
1. Tommy Andersson
2. David Bejbom
3. Martin Hogedal
4. Erik Tengvall

Elitserien i påsk (100320)
Elitserien under påsken har flyttats till Blekinge istället. Någon mer som blivit intresserad att springa dessa tävlingar. Glöm i så fall inte av att anmäla er till tävlingarna. Vi fixar resa och boende. Anmälan till Jonas H senast på onsdag.

Spring Cup (100315)
Då snöläget är som det är och tävling efter tävling ställs in så får vi se oss om efter lite tävlingar. Är det någon som är sugen på att åka till Danmark och Spring cup 26-28/3. För att vi skall kunna fixa boende m.m. så behövs svar till Jonas H senast måndag.

Sju veckor till 10-mila (100310)
Det nu bara sju veckor kvar till 10-mila och VSK planerar att starta med två herrlag, två damlag samt ett ungdomslag. Fortfarande ligger dock snön djup både här hemma och i tävlingsterrängen. Men man kan ju drömma sig dit, läs vad arrangörerna har skrivit på sin hemsida: Inbjudan, TC karta, Banläggarna, Kartritaren. På VSK:s egen 10-milasida finns de som hittills anmält intresse.

Ytterligare två nya löpare till klubben (100208)
Herrtruppen har utökats med två löpare till inför 2010. Tvillingarna Simon och Peter Markendahl kommer närmast ifrån OK Klyftamo. Klubbytet gör att juniorsidan stärks ordentligt då grabbarna i år fyller 20. Mer info om grabbarna kommer inom kort.
Vi önskar dem lycka till i rödsvart.

Träningshelg på hemmaplan (100204)
Till helgen är det dags för en samling på hemmaplan. Redan imorgon kväll är det dags för ett spinningpass i motionpalatsets lokaler. Fortsätter på lördagen med ett långpass samt ett nattsprintpass. Helgen avslutas med vinterracet som avgörs i Ljungskile. Ett 20-tal ur elitgruppen kommer delta under helgens övningar.

Under tävlingsskjortan på Martin Hogedal (091211)
Nu är det dags att stifta lite närmare bekantskap med nyförvärvet från Orion. ViSKaren-redaktionen har krupit under tävlingsskjortan på Martin H

Under tävlingsskjortan på Sandra Wassblad (091205)
ViSKaren-redaktionen är som vanligt på hugget och ser till att vi får en närmare presentation av våra nyförvärv. Vi börjar med Sandra Wassblad som nu följer sin bror och far från Uddevalla OK till VSK. Under tävlingsskjortan på Sandra W

Nya löpare till VSK (091202)
Inför 2010 har Robert Westman, tidigare OK Alehof, bestämt sig för att byta klubb. Robert har en åttondeplats från tiomila på meritlistan och kommer bidra med mycket rutin och stark löpförmåga, 1.15.54 på Göteborgsvarvet talar sitt tydliga språk. I och med detta klubbyte kommer även Roberts fru Lena, även hon en god löpare, och barnen Oscar och Noel bli VSKare. Vi hälsar alla välkomna till Rödsvart.

Martin är klar (091202)
Något som har diskuterats länge i skidstugans bastu har nu skett. Martin Hogedal har bytt klubb. Martin kommer närmast ifrån OK Orion och har som främsta merit en bronspeng från stafett-SM -06. Kan noteras att Martin 1999 blev 11:a på Natt-SM i H20 precis före Johan Hellman i samma terräng som tiomila nästa år skall avgöras.

Sandra blir rödsvart (091202)
Uddevallatjejen Sandra Wassblad har bestämt sig för att ta samma steg som hennes bror och far. Sandra blir ett starkt tillskott på damsidan och ökar konkurrensen inför stafetterna ytterligare.
Sandra hälsas varmt välkommen till VSK.

Godkända resultat på Smålandskavlen (091026)
I ganska trist terräng utanför Tenhult gick i helgen årets sista stora stafett. VSK-lagen kom på plats 28 och 41 av 140 startande och det får väl anses OK. Tyvärr blev det på grund av sjukdom ingen start för damlaget. Smålandskavlen

Inga framgångar på Natt-SM (091024)
Varken David eller Simon fick till någon fullträff när årets Natt-SM avgjordes utanför Vimmerby. David slutade 25:a i H21 och i H20 blev Simon 34:a
Natt-SM

Dags för Natt-SM och Smålandskavle (091022)
På fredagskvällen avgörs Natt-SM i skogarna runt Vimmerby. David och Simon finns på plats för att försvara VSK-färgerna. Lördag-söndag är det sedan dags för Smålandskavlen som går av stapeln i Tenhult. VSK ställer upp med ett damlag och två herrlag.  SM-sidan   Smålandskavlen   VSK-lagen

Sofia 16:e på Lång-SM (090920)
Sofias fina orienteringsform höll i sig även under finalen av Lång-SM. Ännu ett stabilt lopp räckte till en slutlig 16:e plats i den tuffa D20-klassen.

Sofia till final på Lång-SM (090919)
Efter ett stabilt lopp tog sig Sofia lätt vidare till morgondagens final på Lång-SM i Strömstad. Sämre gick det för övriga VSKare som tyvärr blev utslagna. Relativt nära var det för David och Johan H som blev 12:a respektive 13:e i sitt heat där de 10 första gick till final. 

SM fortsätter med lång (090918)
Lång-SM avgörs nu till helgen utanför Strömstad i mycket tuff terräng, med fina löpstråk på höjderna. VSK skickar en stark trupp. I H21 startar Johan Hellman,
Jonas Wallin, Tommy Andersson, David Bejbom, Martin Ivarsson. I H20 Simon Sanderi, D21 Kristin Boman och i D20 Sofia Salomonsson. Erik har tyvärr lämnat återbud på grund av skada. Kvaltävlingarna startar 09:30 på Lördag och finalen avgörs på Söndag.

Båda H21-lagen topp 30 vid SM-stafetten (090913)
Vid dagens stafett-SM ställde VSK två H21-lag på startlinjen och båda fick en mycket bra start. Efter den första sträckan växlade andralaget med Martin som 20:e, och Tommy var hack i häl på en 27:e plats, båda ca 2 min efter täten. Tobias i förstalaget gjorde sedan ett mycket bra lopp och växlade ut David som 20:e. I andralaget tappade Emil lite, men kom in som 33:a. På den sista sträckan bommade David en del i början, och var inte alls nöjd med loppet, men han tog ändå in laget på en klart godkänd 22:a plats. Jonas W avancerade lite och andralaget slutade på en finfin 30:e plats.  SM-sidan

David 8:a på SM!!! (090912)
Vid finalen på medeldistans-SM lyckades David få till en riktig fullträff. Det räckte till en kanonfin 8:e plats vilket är klubbens bästa SM-placering i seniorsammanhang. Även Sofia och Simon skötte sig mycket bra och slutade 14:e respektive 28:a. Nu laddar gänget för fullt inför morgondagens stafett. I lagen springer Tommy-Tobias-David samt Martin-Emil-Jonas.  SM-sidan

Sofia, Simon och David till final (090911)
Kvaltävlingen till medeldistans-SM bjöd på riktigt klurig orientering. Men detta bekymrade inte David som stod för ett mycket imponerande lopp och enkelt tog sig vidare genom att bli trea i sitt heat. Även Tommy sprang mycket bra och var endast 10 sekunder ifrån en finalplats. I D20 visade Sofia att hon blir att räkna med imorgon då hon sprang in som sexa i sitt heat. Simon gjorde några misstag i sitt H20-heat, men lyckades ändå knipa en finalplats.  SM-sidan.

Dags för SM (090909)
Nu till helgen är det dags för Medeldistans-SM och Stafett-SM som avgörs nordväst om Oskarshamn. Kvalet till Medel-SM går Fredagen den 11 sept och dagen efter är det final. VSK ställer följande 8 löpare löpare på startlinjen: Sofia Salomonsson, Kristin Boman, Simon Sanderi, Tommy Andersson, David Bejbom, Tobias Lindell, Emil Tengvall, och Jonas Wallin. Även Erik Tengvall och Johan Salomonsson skulle varit med, men är tyvärr drabbade av skada respektive sjukdom. Truppen är i bra form och målsättningen är två placeringar bland de 25 bästa. Vid SM-Stafetten som avgörs på söndag startar vi med två starka H21-lag, och vi har stora förhoppningar på båda lagen. I lagen springer Tommy-David-Johan samt Martin-Jonas-Tobias. Följ gärna tävlingarna på Online-sidan

Löparna till SM-stafetten uttagna (090906)
Dagens Lång-DM i OK Marks regi var sista möjligheten att visa UK att man var värdig en plats i något av VSK:s två herrseniorlag på SM-stafetten. Sex löpare är nu uttagna men ännu är det inte bestämt i vilket lag och vilken sträcka respektive gubbe löper.
De uttagna löparna är: David Bejbom, Erik Tengvall, Johan Hellman, Martin Ivarsson, Tobias Lindell samt Tommy Andersson.

Många framgångar under DM-tävlingarna (090906)
Höstens DM-tävlingar inleddes förra helgen med en medeldistans. Framförallt i H21 ställde vi upp med många hungriga löpare. David Bejbom och Tommy Andersson gjorde båda två bra lopp och säkrade en dubbel. Ytterligare tre löpare hamnade bland de tio bästa i det 60 man stora startfältet. Emil Tengvall 6a, Erik Tengvall 7a och Tobias Lindell 9a. I D21 gjorde Kristin Boman en fin insats och tog hem ett silver i sin första individuella tävling sen Spring Cup! På juniorsidan hade vi (tyärr) endast en representant, Simon Sanderi. Å andra sidan kunde han inte gjort det bättre utan säkrade guldet i H20-klassen.

På stafetten ställde vi upp med sex lag i H21 och ett lag i D21. På förstasträckan lyckades Tommy Andersson gå loss i slutet av banan och kunde skicka ut David Bejbom på andra med en knapps minut leding. Bejbom drygade ut försprånget och Johan Hellman hade drygt två minuters försprång på nästa lag som var Tobias Lindell, Vänersborgs SK lag 2! Erik Tengvall och Jonas Wallin hade där svarat för finfina lopp och var båda tvåa på sina respektive sträckor. På tredje plats gick Oskar Svärd ut för Ulricehamns OK, 3 minuter efter. Efter en lång väntan så var det dock just Svärd som kom först ut ur skogen, några steg före Hellman som tappat ledningen efter en liten tveksamhet på näst sista kontrollen. Så tyvärr lyckades vi inte försvara guldet från förra året men väl ett silver, ett brons och en fjärdeplats! I tredjelaget som slutade fyra sprang Martin Ivarsson, Emil Tengvall och Peter Cederberg. Damlaget med Kristin Boman, Emelie Svalin och Jenny Nyman tog dessutom brons i D21 bara några sekunder bakom Hagen på silverplats.

Så gott som samtliga elitlöpare valde att stå över Natt-DM som detta år gick väldigt offside i OK Marks regi. Den enda fullföljande löparen var Sofia Salomonsson som tog ett silver i D20.

Sista DM-tävlingen att avgöras var Lång-DM. Återigen visade vi fin bredd i toppen i H21-klassen och la beslag på guld, brons, fjärde och femte plats. Segrade gjorde David Bejbom, trea var Erik Tengvall följd av Martin Ivarsson och Tommy Andersson. Ytterligare ett silver blev det för Sofia Salomonsson i D20.

Sammanfattningsvis kan man verkligen säga att vi har dominerat på herrseniorsidan under DM-tävlingar genom att ta guld och silver på medel, silver och brons på stafett samt guld och brons på långdistansen. Lägg där till en dubbelseger på sprint-DM i våras genom David Bejbom och Jonas Wallin...
Nu väntar SM och vi hoppas på fortsatta framgångar!

Lagen till DM klara (090826)
Gårdagens höstupptakt bjöd först på finfin stafetträning på vår nya Onsjö-karta. Därefter förflyttade vi oss till skidstugan där god mat intogs. Dessutom presenterades de 6 herrlagen till DM.

Ultralång-SM avgjort (090802)
Årets upplaga av Ultralång-SM blev riktigt tuff. De tre VSK-grabbarna som kom till start kämpade alla runt hela banorna. Johan Hellman gjorde ett riktigt bra lopp och sprang i mål på en 13e plats. Tyvärr visade det sig vid avläsningen att han stämplat fel. Martin Ivarsson och Johan Salomonsson kom båda på trötta ben och slutade 33a respektive 45a.
Ultralång-SM

Johan sjua på Sprint-SM (090728)
Vid kvällens Sprint-SM-final i Strömstad stod Johan Salomonsson för ytterligare ett kanonlopp och tog hem en mycket fin sjundeplats. Det blev ett i stort sett prickfritt lopp och Johan som har ett år kvar i H18-klassen var mycket nöjd. I H21 inledde David starkt men tröttnade lite mot slutet. Det räckte ändå till en fin 17:e plats.   Sprint-SM, Bilder

Sprintkvalet avklarat(090727)
Av VSK:s löpare så var det Johan Salomonsson och David Bejbom som gick vidare till morgondagens final. Johan visade mycket god form och blev trea i sitt heat. David var inte helt nöjd med sitt lopp men tog sig vidare som elfte och näst sista man.  Resultat   sträcktider   SM2009

Under tävlingsskjortan på Tobias,Oscar och Mattias (090726)
För att vi skall lära känna vår tre nyförvärv lite bättre så har ViSKarens utsände, Daniel L, gjort en intervju av dessa nya stjärnor i den röd-svarta dräkten.

Nu börjar SM-tävlingarna! (090726)
Nästa vecka blir intensiv i Strömstad. SM Sprint avgörs måndag-tisdag 27-28 juli. Kvaltävlingarna går på måndag på Nordkoster och finalen tisdag kväll i Strömstad centrum. Från VSK är följande anmälda: Lina, Johan S, Simon, Tommy, David, Johan H, Erik samt nyförvärvet Tobias Lindell. Onsdag-torsdag arrangeras Idefjordens årligen återkommande tävling Gränsjakten i terrängen runt ISK:s klubbstuga Kasen. Bra förträning inför långdistans-SM som avgörs i september. Nästa söndag, 2 augusti, är det dags för ultralång-SM i Ed, Dalsland. En riktigt tuff, lång och krävande utmaning. Johan Hellman och Martin Ivarsson deltar från VSK. Det genomförs även en publiktävling och när man har klarat av sitt lopp kan man följa SM-tävlingen där målet är beläget mitt i Ed.
Sprint-SM   Ultralång-SM

Tre nya grabbar till VSK! (090702)
Nu har det som varit på mångas läppar blivit officiellt. VSK’s trupp har utökats med tre löpare från OK Alehof. Tobias Lindell, Oscar Svalin och Mattias Nilsson springer numera i rödsvart. Alla tre kommer göra debut i färgerna redan till Hallands tredagars. Mer info om killarna kommer senare.

93:a på Jukola(090615)
VSK lyckades inte riktigt på årets Jukola. Det blev stolpe ut på flera sträckor och man lyckades inte upprepa förra årets bedrift. David Bejbom gjorde ett mycket bra lopp på första sträckan, men var ändå 5 min efter på en 76:e plats. Det visade sig att vägvalet till första kontrollen (4.1 km), blev väldigt avgörande där Davids vägval var långsammare. Jonas Wallin gick bra men fick ont i höften och tappade tid. Martin Ivarsson på den 14.8 km långa tredjesträckan, gjorde ett orytmiskt lopp, kände sig sliten och var inte helt nöjd efteråt. På fjärde inledde Anders Carlsson väldigt bra men gjorde en stor bom på loppets andra hälft. Jukoladebuterande Johan Salomonsson fick till ett helt felfritt lopp och plockade från 122 till 109 på den femte sträckan. Bröderna Tengvall med Emil på sjätte och Erik på sjunde avslutade stabilt utan några större missar och klättrade till en slutlig 93:e placering.

Andralaget med Peter Westerberg, Oscar Svalin, Tobias Lindell, Daniel Netz, Kristin Boman, Niclas Sahlin och Daniel Larsson gjorde all godkända lopp. Tyvärr stukade Daniel Larsson foten på sista sträckan och tvingades bryta. Laget hade annars blivit runt 240.
Jukolahemsidan   Resultat

Lagen till Jukola klara(090607)
På grund av ett par återbud har vi inte lyckats få ihop två hela VSK-lag utan vi har lånat in ett par löpare utifrån. Dock är det ändå två starka lag som står på statlinjen i Mikkeli på lördag kväll. Lagen.

Tredjeplats på Siljanskavlen(090524)
Då Siljanskavlen avgjordes strax söder om Mora fick VSK-killarna till en riktig fullträff. David, Tommy, Martin och Johan sprang alla mycket bra och laget slutade trea. Laget var endast 4.30 efter segrande Malungs OK Skogsmårdarna, som avslutade med två landslagsmän. Andralaget gjorde också en bra stafett och slutade 10:a. Mest imponerade Erik som sprang in som 4:a på startsträckan.
Resultat Bilder

DM-Guld till David och Johan (090520)
I söndags avgjordes Sprint-DM i Mariestad. Tyvärr var det inte så många VSKare på plats men de som var där skötte sig mycket bra. I H21 blev det dubbelseger genom David och Jonas W. Guld också till Johan som vann H18. Evelina (D16) och Anders C (H40) tog var sin silvermedalj och Simon knep bronset i H20.   Mariestads FK

Tiomila i Skåne (090420)
VSK hade sex lag som sprang i helgens tiomila utanför Ljungbyhed i Skåne. I ungdomsklassen placerade sig lagen som 79 och 150. Damerna fick ett sent återbud på sistasträckan där Sofia inte kunde springa. Placeringarna blev 107 och 146. Efter fjolårets 36:e plats för herrlaget fanns förhoppningar om en framskjuten placering men det blev för många missar när slutmannen David stämplade i mål var det som 76. Andralaget var däremot stabilare i orienteringen och kom på plats 136. ResultatBilder

10MILA-lagen(090413)
Nu är det mindre än en vecka kvar till 10MILA. VSK ställer upp med två herr- och damlag som återfinns här.<

18:e plats vid 7-manna (090413)
VSK hade två lag på plats vid Sydsvenska 7-mannabudkavlen som var ett viktigt genrep inför 10mila i Skåne nästa helg. Martin som startade i förstalaget visade att formen infunnit sig och växlade som 8:a endast 49 sekunder efter. Tyvärr lyckades inte övriga lika bra. Några sämre lopp varvades med godkända insatser och laget slutade till slut som 18:e. I andralaget som slutade 31:a av de 73 startande lagen utmärkte sig Peter W genom ett kanonlopp på andrasträckan. 7-manna

11:e plats vid Spring Cup nattstafett (090329)
Spring Cup inleddes i år med en natt-stafett på fredagen. VSK-killarna visade att 10mila-formen börjar infinna sig genom att springa in på en fin 11:e plats. I laget sprang Martin, David, Erik och Simon. I andralaget startade Emil mycket starkt, och då Jesper W, Anders C och Nichlas avslutat räckte det till en godkänd 25:e plats. Vid söndagens stafett gick det tyvärr inte lika bra. Förstalaget slutade 35:a och andralaget sprang i mål som 47:a. Damlaget blev 23:a. Spring Cup

Lagsläpp Spring Cup (090322)
Nästa helg bär det av till Danmark och Spring Cup. Nattstafett fredag, individuell tävling lördag och sedan stafett söndag är det som väntar.
Här hittar du lagen

Bra start på säsongen! (090308)
Helgen inleddes på fredag med en nattävling. Bäst i H21 lyckades Bejbom och Sanderi som slutade femma respektive sexa i den stora H21-klassen. I H18-klassen sprang Johan bra och slutade tvåa endast en sekund från segern!.
På stafetten ställde vi upp med 2,5 herrlag och ett damlag. I herrstafetten var det många som gjorde bra ifrån sig. I förstalaget sprang i nämnd ordning Tommy - Stenström - Sanderi - Bejbom. Stabila insatser rakt igenom räckte till en slutlig fjärdeplats i den tuffa konkurrensen. Mycket bra! Särskilt Tommy och Simon visade att vinterträningen funkat fint. Andralaget slutade på 13e och damerna på en godkänd 7e-plats.

Hallandsstafetten (090301)
Efter en lång och härlig vinter med massvis av kvalitetspass så är vi nu riktigt nära säsongspremiären. I helgen drar delar av elitgänget till Hallands för att springa Hallandspremiären. På fredag är det natt, på lördag kommer vi besöka en grannkarta till 10mila för att känna på terrängen där och på söndag är det den klassiska Hallandsstafetten. Självklart ser vi fram emot fina framgångar! LAGEN

Under tävlingsskjortan på Therese Dahlström (090213)
Ytterligare en D21:a har bestämt sig för att tävla i VSK:s färger. Daniel L har gjort en nyförvärvsintervju med Therese Dahlström som nu åter kommer att tävla i samma klubb som storasyrran.

Träningshelg 3 (090209)
I helgen genomfördes den tredje och sista av vinterns träningshelger på hemmaplan. Som vanligt var det ett gediget upplägg. Fredagen bjöd på en gafflad nattbana med slingor vid Ursand. RunOway - WinSplits
Lördagen inleddes med sedvanligt långpass och följdes upp med en härlig pastalunch och tänkvärd föreläsning av Lars Ekberg om den mentala biten. Kvällsträningen bestod av en tvådelad övning där först UK-banan löptes och därefter en sprint. RunOway - WinSplits
På söndag sprangs 4:e etappen av vinterracet i Trollhättan.

Under tävlingsskjortan på Kristin Boman (090205)
Vi känner henne ju redan ganska bra, men nu har Daniel L tagit reda på det vi inte visste om Kristin Boman.

Truppen stärks inför 2009!(090209)
Inför 2009 har det gjorts klart med två starka nyförvärv. Från Lidköpings VSK kommer den lovande junioren Simon Sanderi som slutade 11:a på rankinglistan i H18 2008. Simon har redan vid ett flertal tillfällen visat att han blir att räkna med även 2009 genom att bl.a. i stor stil vinna andra etappen på Vinterracet.
På damsidan har Kristin Boman valt att ta steget och bli en fullvärdig VSK:are efter att ha tränat med klubben en längre tid. Kristin som 2009 blir förstaårssenior har bland annat ett juniorlandslagsuppdrag på Ungdoms-EM 2006 på meritlistan...

2008 i backspegeln (090209)
Som grupp kan elitgänget nöjt se tillbaka på 2008. Herrarna slog klubbrekord på samtliga av de "stora" stafetterna. 36:a på 10mila, 47:a på Jukola, 15:e på SM-stafetten och 26:a på Smålandskavlen.
Dessutom sprang man med en imponerande överlägsenhet hem stafetten på distriktsmästerskapet i herrklassen!

Individuellt var det framförallt sistaårsjuniorerna Jonas Wallin och Emil Tengvall som stod för fina prestationer. Jonas med en 8:e respektive 6:e plats på Lång- och Medeldistans-SM och Emil med en finfin 7:e plats på Natt-SM.
Bästa placering på ett svenskt mästerskap bland herrseniorerna 2008 var David Bejboms 21:a plats på Sprint-SM.Smålandskavlen
(081019)
De två herrlagen till smålands är klara. Info om resa och boende kommer senare. SMÅLLE

Lagen till DM (080905)
Vi har fått ihop ett par lag som helt klart har chans att bli mästare på söndag. Lagen

Laget till Jukola klart(080608)
Vi ställer ju bara upp med ett lag på Jukola men det är ett riktigt starkt lag. Laget


Tiomila(080424)
Lagen har uppdaterats. LAGEN.

Norwegian spring(080406)
Två lag på startlinjen även i Halden.  De nya lagen. Rese-PM

Lagen och rese-PM till Kolmårdskavlen klara(080403)
Två herrlag står på startlinjen på Kolmårdskavlen. Lagen RESE-PM

Grand slam deltävling 3 avgjord(080401)
I samband med Tibrotävlingarna avgjordes tredje deltävlingen. Lasse bjöd på mångkamp som innehöll många olika övningar. Under mycket skratt och stoj blev det till slut Tomas om stod som segrare. Resultat

Tiomila(080424)
Lagen har uppdaterats. LAGEN.

Norwegian spring(080406)
Två lag på startlinjen även i Halden.  De nya lagen. Rese-PM

Lagen och rese-PM till Kolmårdskavlen klara(080403)
Två herrlag står på startlinjen på Kolmårdskavlen. Lagen RESE-PM

Grand slam deltävling 3 avgjord(080401)
I samband med Tibrotävlingarna avgjordes tredje deltävlingen. Lasse bjöd på mångkamp som innehöll många olika övningar. Under mycket skratt och stoj blev det till slut Tomas om stod som segrare. Resultat

Tibrotrippeln(080327)
Även om snön ligger på marken så kommer vi åka till Tibro som planerat. RESE-PM.

Sjumanna(080316)
Vi skickar ett gäng ner till sjumannakavlen nästa helg. Laget finns att beskåda här.

Hallands(080302)
Nu är det snart dax för premiär i skogarna runt Halmstad. Mer info om resa och boende kommer under veckan. Vi bor på vandrarhem. Till stafetten har vi anmält tre herrlag. Lagen kommer inte förrän nästa helg, men här finns truppen.

Läget inför årsdebuten(080220)
Snart dags för de första tävlingarna för året. Se till att anmäla er till tävlingarna så ser vi till att allt runt om fungerar. Under helgen kommer vi köra deltävling 3 i grand slam-KM. Anmälningsläget.

Andra deltävlingen i grand slam-KM avgjord(080210)
Andra deltävlingen av ett ännu okänt antal tävlingar är avgjord. Bataljen utspelade sig i Buddys lokaler och Erik vann en hård kamp mot Jesper. Resultaten finner du här

Träff två avslutad(080210)
Den andra träningshelgen är avslutad. Under lördagen hann vi med ett distanspass och ett sprintpass där David vann en hård kamp mot Hinken, resultat. under söndagen sprang vi vinterrace där Erik imponerade och tog segern före David, resultat.

Träningshelg nr 2(080127)
9-10 februari har vi vår andra träningshelg. Programmet

Tommy hetast på vinterracet(080120)
Tommy var precis som förra veckan snabbast på långa banan. Bakom honom var det en hård batalj om andraplatsen där David spurtade ner Emil. Resultaten kan du hitta här.

Första deltävlingen i grandslam-KM avgjord(080113)
Första deltävlingen av ett ännu okänt antal tävlingar är avgjord. Bataljen utspelade sig i Hardtons lokaler och det var ett par spelare som imponerade stort. Resultaten finner du här

Första Träningshelgen(080110)
Till helgen är det dags för vår första träningshelg som går under våra ledord citius …altius …fortius …

Medeldistans...(070918)
De svenska mästerskapen fortsätter den här helgen med medeldistanskval på fredag och final på lördag. Här ställer VSK upp med Jesper Wassblad i H18, Lina Larsson och Sofia Salomonsson i D18, Jonas Wallin och Emil Tengvall i H20. I H21 ställer tre seniorer upp, Tommy Andersson, David Bejbom och Martin Ivarsson. Se inbjudan, PM kval, PM final

...och stafett(070918)
Helgen avslutas med SM i stafett. VSK ställer ett lag på startlinjen i D20 respektive H20 och två lag i H21. Se laguppställningar, Inbjudan och PM

Helgläger (070628)
Till helgen kommer det finnas möjligheter att träna extra mycket på hemmaplan. Det blir två pass både lördag och söndag. mer info

Jukola (070612)
16-17 juni avgörs Jukolakavlen, världens största stafett med 14000 löpare. VSK ställer upp med 2 herrlag som får tampas mot över 1300 andra lag. mer info

I huvet på en coach (070612)
Anders "supercoach" Larsson hade en spännande natt i slutet av april. Läs hans tankar om 10-mila.

Jukolaläger (070529)
Den 2-3 juni är det dags för Jukolaträning. Efter inledning med klubbläger i Skara åker vi upp till Hallsberg för att få mer sluttningsorientering. mer info

Träningsdag i Bohuslän (070529)
I lördags genomfördes en träningsdag med en medeldistans på Sötorpsberget och en något längre kavleträning på Herrestadsfjället. Resultat, karta Sötorpsberget, karta Herrestadsfjället

Stigtomta - sista chansen (070416)
Till helgen är det dags för Stigtomtakavlen nordöst om Nyköping. För några är det sista chansen att visa upp sig för UK innan 10MILA. VSK ställer upp med två lag i ett startfält med 58 lag. Laguppställning, tävlingsinfo

10MILA (070426)
Nu är det äntligen dags för vårens höjdpunkt 10MILA! VSK ställer i år upp med 5 lag. Två herrlag, två damlag och ett ungdomslag. Lagen ser mycket starka ut och det kanske är dags att slå klubbens rekord. Herrarna har en 52:a placering från 2002 som bäst medan damerna 2001 blev 70:e lag.  Kartprov, 10MILA info, 10MILAs hemsida

Silva Junior Cup (070420)
I helgen avgörs deltävling 6 och 7 i Silva Junior Cup. På lördag är det OK Klyftamo som arrangerar en långdistans på Kinnekulle medan Sävedalens AIK arrangerar en medeldistans i Bokedalen, Jonsered på söndagen. Från VSK är det 5 juniorer som ställer sig på startlinjen. I H20E Emil Tengvall och Jonas Wallin, Jesper Wassblad i H18E, Sofia Salomonsson och Lina Larsson i D18E. OK Klyftamo, Sävedalens AIK, Totalställning

Stigtomta - sista chansen (070416)
Till helgen är det dags för Stigtomtakavlen nordöst om Nyköping. För några är det sista chansen att visa upp sig för UK innan 10MILA. VSK ställer upp med två lag i ett startfält med 58 lag. Laguppställning, tävlingsinfo

VSK 33:a, 47:a och 67:a på Spring Cup (070325)
Vänersborgs förstalag gjorde en bra insats när de kom på 32:a plats i herrklassen. Tre placeringar bättre än förra året. Martin  inledde bra och växlade över till Tommy drygt 3min efter täten. Tommy gick jämt med Martin men tappade två placeringar. David på tredjesträckan stod för bästa sträckplacering i klubben (22) när efter ha plockat 4 kom in som 27:a. Jonas G avslutade i tuff konkurrens och fick släppa förbi löpare som Jonas Pilblad och William Lind.
resultat

Spring Cup närmar sig (070318)
Nästa helg åker en 21 man stark trupp från VSK till Danmark för att prestera. Helgen inleds med nattsprint på fredagen och följs av klassisk distans på lördagen. Avlutningsvis blir det stafett på söndan. UK har gjort klart lagen. mer info kommer

Bejbom vann Kvillebyns långdistans (070318)
David Bejbom visade att vinterträningen gått bra genom att vinna den tuffa långdistansen med drygt 3minuter före norrmannen Hans Troan. Tommy gjorde också ett bra lopp och slutade 3:a. resultat

Träningsläger i Varberg i helgen (070214)
13 stycken åker till Varberg för att förbereda sig inför SM. Först ut är ett nattpass med gemensam start på fredagskvällen. På lördagen blir det sprint-OL i Varberg följt av ännu ett nattpass på kvällen. Helgen avslutas med ett långpass i Kungsbacka. Detaljer

Vinterrace E4 11/2
(070211)
Jonas Hogedal var idag starkast på den långa banan och vann före Anders Carlsson.
Resultat, Sträcktider

Resultat två varv på UK-banan 10/2
(070211)
Som omväxling till långpass så kördes två varv på UK-banan. Bejbom visade att han kan komma att utmana Tommys rekordtid på ett varv. Resultat

Träningsläger i Varberg 16-18 Februari
(070206)
Vi åker till Varberg för att förbereda oss inför Natt-SM och Lång SM. Anmäl dig snarast till Anders Larsson.

Resultat träning 28/1
(070128)
Här finns nu resultat från söndagens elitträning i Munkedal. Resultat, Sträcktider

Uppdatering av elitsidan
(070102)
Nu har elitsidan uppdaterats med länk till träningsprogrammet för 2007, basprogram 2007, samt länkar till kavlar vi har tänkt att springa i år.

Nya löpare
(070102)
Vi hälsar våra 4 nya löpare välkomna till klubben. David Bejbom, Erik Tengvall, Jonas Wallin och Jesper Wassblad

Uppstartsträff inför 2007
(061126)
Lördagen den 9 december är det uppstartsträff som inleds med långpass 9.30. Sedan blir det pastalunch och diskussioner om den gångna och kommande säsongen. Bla. läger, stafetter, UK, EK, träningsråd och fadderverksomhet att tas upp.

Spring cup-lag
(060320)
Laguttagningen till Spring cup finns här. Övriga anmälda kommer att få springa i motionsklassen, lag tas ut senare.

Protokoll uppstartsmöte inför 2006
(051229)
Här finns protokollet från uppstartsmötet. Läs igenom så du vet vad som gäller under 2006!

Dags för Jukola
(050612)
Till helgen är det åter dags att dra mot öster och den väldeliga Jukolakavlen. VSK:s herrlag får i år tampas med 1355 andra lag.

Uppdateringar
(050313)
Listan med ansvariga för kavlar är nu uppdaterad. Se listan här.

Hallandstafetten
(050307)
På söndag går årets första budkavel av stapeln. Lagen läser du här.  

Protokoll
(050203)
Ek har haft möte och vad de kom fram till läser du här.  

Uppdateringar
(050103)
Det pågår uppdateringar av elitsidan med bla resultat från budkavlar 2004. Så kika in här ofta! 

Träningsprogram
(050103)
Vår nystartade "träningsgrupp" har nu tagit fram ett underbart träningsprogram! Du läser programmet här eller under rubriken träning.

Protokoll
(041228)
Vad som sades vid vårt uppstartsmöte kan du läsa här

Uppstartsmöte
(041213)
Nu på lördag har vi uppstartsmöte inför nästa säsong. Vi samlas i skidstugan efter skinkloppet.

Smålandskavlen
(041024)
Till helgen är det dags för årets kavle-avslutning i Vetlanda. I år ställer vi 2 herrlag och ett damlag på startlinjen. Dessutom blir det två ungdomslag och ett veteranlag. Seniorlagen återfinns här

Dags för SM-kavle
(040815)
Söndagen den 22 augusti avgörs SM-kavlen i Örnsköldsvik och VSK ställer upp med två herrlag och ett dam. Hur dessa är formerade kan ni se här.

Laguppställning till Jukola
(040613)
Nu har UK tagit ut herrlaget till Jukola, damlaget kommer senare. Se laguppställningen här

10-milalagen
(040419)
Efter mycket huvudbry har nu UK enats om lagen till 10-mila. Nu gäller det att alla finslipar formen och ser över utrustningen. På torsdag (22/4) samlas vi efter träningen för en sista genomgång av detaljerna.

Stigtomta och 10-mila
(040412)
Till Stigtomtakavlen, som är ett viktigt genrep inför 10-mila ställer vi upp med två herrlag. Dessa finns att beskåda här. De definitiva 10-milalagen kommer att presenteras efter helgen. Torsdagen den 15/4 samlas vi i Skidstugan kl. 19.45 för en första 10-milagenomgång.

Elittrupp 2004
(040314)
Gruppindelningen av elittruppen som ligger till grund för bidragssytemet är nu klar för 2004. Se vidare här.

Kavlepremiär i Halmstad
(040307)
Söndagen den 14/3 är det dags för årets första budkavle. Det är Hallandsstafetten som vi inte sprungit på ett antal år, men nu åter ställer upp i. Det blir två herrlag och ett damlag, och du hittar dessa här.

Träningsdag i Borås
(040225)
Söndagen den 7/3 är det träningsdag i Borås. Det blir två träningspass, läs mer här. Anmäl intresse till Tommy senast måndag 1/3.

Träningsläger i Danmark 16-18/1
(031222)
Nu är det dags att börja tänka på årets första läger som kommer att vara i Silkeborg, Danmark. Läs mer här. Anmäl senast 11/1-04 till Tommy.

Träningsdag i Åmål
(031119)
Söndagen den 7/12 åker vi till Åmål för en träningsdag och upptaktsträff inför säsongen 2004. Anmäl till Mikael T senast söndag 30/11. Program hittar du här.

Tre herrlag till Smålandskavlen (031020)
Till helgen avgörs årets sista budkavle och vi kommer i år att ställa tre H21-lag och ett D21-lag på startlinjen. Lagen

DM-lagen uttagna (030831)
Nu finns lagen till DM-kavlen att beskåda. Det blir tre H21-lag, två D21-lag och ett H20-lag.  Uttagningen

10-milaläger
(030127)
Helgen v7 åker vi till Köping på ett helgläger. Läs mer här. Anmäl dig senast lördag 8/2-03 till Peter C han svarar även på frågor om lägret.

Gruppindelning
(030127)
Nu är gruppindelningen av elittruppen för 2003 klar. Läs mer här. Indelningen kan komma att ändras under säsongen om det visar sig att det är befogat.

Danmarksläger V3
(021228)
Helgen v3 åker vi till Silkeborg i Danmark på ett helgläger. Vi kommer att utnyttja träningar som Danmarks J-landslag kör den helgen. Läs mer här. Anmäl dig senast måndag 6/1 till Larse och Yvonne. Dom svarar även på frågor om lägret.

Junior och seniorsamling
(021116)
Lördagen den 30 November ordnar elitkommittèn en samling i skidstugan för att utvärdera säsongen som gått och gå igenom vinterns och vårens program och målsättningar. Vi börjar med långpass kl 9:30. Genomgången startar ca 13:00 efter att vi duschat, ätit och tittat på bilder om OL på Grönland.

10-mila lag 2003
(021208)
Nu är det dags att börja spekulera i hur herrarnas och damernas första lag på 10-mila 2003 skall se ut. Nedan finns ett första förslag på herrlaget. Maila in ditt förslag på månadens 10-milalag till EK.

Resultat och referat från SM-kavlen
(021029)
Här finns nu resultatsammanställning från SM-kavlen. Ännu saknas rapporter från Vårstafetten, Stigtomta, 10-mila, DM-kavlen och 25-manna. Men vi hoppas kunna få klart dessa inom kort.

Smålandskavlen
(021014)
Så var det dags för årets sista kavle, smålandskavlen. Här är laguppställningarna. Eventuellt kan lagen komma att justeras efter helgen.


25-manna (020926)
Nu är det snart dags för årets upplaga av 25-manna. I år skall vi ha två lag från klubben för första gången i klubbens historia. Preliminära laguppställningar hittar du här.

SM-kavlen (020909)
Nu har UK enats om laguttagningarna till SM-kavlen som i år avgörs i Norberg. Det blir två herrlag, ett damlag och ett juniorherrlag.

Jukolarapport (020815)
Nu, äntligen finns det en rapport från årets Jukola samt en samanställning av sträckresultaten för VSK;s tre lag.

Jukola
(020602)
Nu är laguttagningen till Jukola klar. Tävlingen avgörs i trakterna av Lahtis den 15-16 juni och vi ställer upp med 2 herrlag och ett damlag.

Kopparkavlen
(020505)
Här är laguttagningarna till Kopparkavlen. Vi kommer att ställa upp med två herrlag och ett juniorlag. På tisdag 7/5 efter träningen i skidstugan träffas vi och pratar om kavlen.

Utvärdering av 10-mila
(020501)
För att göra ett ännu bättre 10-mila nästa år skall vi göra en utvärdering. Så maila in alla era åsikter till Mikael Tjernberg. Tyck till om allt som har med årets 10-mila att göra.

Stigtomta och 10-mila
(020416)
Nu har UK enats om hur lagen skall se ut på Stigtomtakaveln och 10-mila. Vissa justeringar kan komma att göras i 10-mila lagen efter Stigtomta.

10-mila träff (020411)
Måndag 15/4 kl 19:30 har vi en första träff om 10-mila. UK kommer att presentera laguppställningarna, EK pratar om förutsättningarna inför årets 10-mila. Vi börjar med ett träningspass kl 18:00. Vi bjuder på fika.

Laguttagning till Halden (020408)
Efter långa överläggningar har UK kommit fram till hur kavlelagen skall formeras i Halden. Det blir tre lag i herrklassen och ett damlag. Lagen hittar du här.

Så gick det på Spring Cup (020407)
Nu finns det ett referat (tack Tomas J) och en fyllig resultatsammanställning ifrån äventyret i Danmark. (se nedan). EK önskar att även kommande kavleansvariga tillhandahåller detta efter genomförda kavlar.

Elitsida på hemsidan (020321)
Nu har det skapats en egen avdelning för elitgruppen här på hemsidan. Här är det tänkt att ni skall finna träningsprogram, laguttagningar och annat som berör eliten.

Lagen till Spring Cup (020319)
Till årets första kavle, Spring Cup i danmark ställer vi upp med två herrlag och och ett damlag, samt ett lag i motionsklassen. Lagen hittar du här.

Ytterligare nyförvärv? (020303)
På Robban och Tommys födelsedagsfest antydde en anonym H21:a att han funderade på byta till VSK. Återkommer när/om det blir officiellt.